Новини

Роман Примуш відповідав на телефонні звернення хмельничан

Сьогодні на телефонні звернення хмельничан під час прямої телефонної лінії відповідав заступник міського голови Роман Примуш. Впродовж години пролунало 8 дзвінків. Звернення стосувалися вакцинації населення від коронавірусної інфекції COVID-19, роботи міського пасажирського транспорту, ремонту доріг тощо.

Зокрема, на пряму лінію «Міська влада відповідає» зателефонувала мешканка, котра через сімейного лікаря зареєструвала на вакцинацію свою семидесятишестилітню матір, та просила зорієнтувати коли можна розраховувати на проведення вакцинації. Заступник міського голови поінформував дозвонювачку, що наразі, відповідно до розробленого Міністерством охорони здоров᾽я плану, триває вакцинація громадян, яким понад вісімдесят років. Після цього настане черга людей старших 65 років. Це питання одного-двох тижнів і сімейний лікар повідомить дату та час, коли необхідно буде з᾽явитись на щеплення.

Ще одна дозвонювачка цікавилась чи планується вакцинація вчителів міста.

«Наразі централізована вакцинація працівників галузі освіти Міністерством охорони здоров᾽я не передбачена. Міністерство усім рекомендує через додаток «ДІЯ» або сімейного лікаря записуватись на вакцинацію. Чим швидше Ви зареєструєтесь, тим швидше отримаєте щеплення, коли прийде черга для вакцинації відповідної категорії громадян», - роз᾽яснив Роман Борисович.

Також повідомив, що загалом у місті Хмельницькому станом на сьогоднішній день уже вакциновано близько 3 тисяч осіб.

Мешканець вулиці Нагірної, що у мікрорайоні Ружична, просив відремонтувати дорогу, що веде від траси до їх житлового масиву. Роман Примуш запевнив, що комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг отримає доручення вивчити питання щодо цієї дороги та вжити заходів для ямкового ремонту.

Мешканка вулиці Бандери скаржилась, що зранку неможливо виїхати із зупинки «Хмельницьклегпром» у напрямку центру міста – маршрутки просто не зупиняються. «Ви знаєте, що у зв᾽язку із протиепідемічними обмеженнями діють жорсткі норми щодо ліміту кількості пасажирів у маршрутних таксі відповідно до кількості сидячих місць. Тому, на жаль, такі випадки трапляються. Влада міста працює над тим, щоб збільшувати кількість одиниць транспорту на найбільш затребуваних маршрутах. Вивчимо Ваше питання та постараємось виправити ситуацію», - відповів заступник міського голови.

Про результати розгляду звернень усі, хто телефонував на пряму телефонну лінію «Міська влада відповідає», будуть поінформовані письмово у встановлені законодавством терміни.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!