Рішення виконавчого комітету

від 25.02.2021 № 118 "Про зміну договорів найму на житлові приміщення"

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
від 25.02.2021 № 118

Про зміну договорів найму на житлові приміщення 

 

Розглянувши заяви громадян та надані ними документи, керуючись ст.ст. 103-106 Житлового кодексу Української РСР,  виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ :

1. Змінити договір найму:

1.1. У зв’язку зі смертю основного квартиронаймача Гаврильченка Івана Савовича, договір найму на кімнату в квартирі ... переоформити на його доньку Гаврильченко Олену Іванівну, сім’я - 4 чол., Гаврильченко О. І. зареєстрована та проживає за вказаною адресою з 04.04.1981 року.

1.2. У зв’язку зі смертю основного квартиронаймача Овчарука Анатолія Вікторовича, договір найму на квартиру ... переоформити на його доньку Кокуріну Ірину Анатоліївну , сім’я - 2 чол., Кокуріна І. А. зареєстрована та проживає за вказаною адресою з 04.08.2011 року.

2. Відмовити Дідур Вірі Петрівні у зміні договору найму на квартиру ... з наступних підстав: на адресу виконавчого комітету надійшла заява Дідур Віри Петрівни про зміну договору найму на квартиру ... до якої, зокрема, не надано копії свідоцтва про смерть колишнього наймача Міхальчишіної Ніни Федорівни. Згідно з ст. 106 Житлового кодексу Української РСР, повнолітній член сім’ї наймача за згодою наймача та інших членів сім’ї, які проживають разом з ним має право вимагати визнання його наймачем за раніше укладеним договором найму жилого приміщення замість попереднього наймача. Таке ж право у разі смерті наймача, або втрати ним права на жиле приміщення належить будь-якому членові сім’ї наймача. Відповідно до ст. 64 Житлового кодексу Української РСР  до членів сім’ї наймача належать дружина наймача, їх діти і батьки. Членами сім’ї наймача може бути визнано й інших осіб, якщо вони постійно проживають разом з наймачем і ведуть з ним спільне господарство. Відповідно до зазначеної статті Дідур В. П. не надала документів, які підтверджують, що вона належить до членів сім’ї наймача – Міхальчишіної Н. Ф. При цьому, у виконавчого комітету міської ради відсутні повноваження по визнанню інших осіб, які проживали разом з наймачем,  членами його сім’ї. Враховуючи вище викладене, відповідно до ст. 64, 106 Житлового кодексу Української РСР відсутні правові підстави для зміни договору найму.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Ю. Сабій.

 

Заступник міського голови  М. ВАВРИЩУК

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!