Новини

Увага! Розпочалася операція «Первоцвіт – 2021»

Відсьогодні розпочинається операція «Первоцвіт – 2021». Це - щорічна операція, яка триває з 1 по 22 березня.

Управління екології та контролю за благоустроєм попереджає: торгівлю дикорослими рослинами заборонено. Продаж первоцвітів (як і купівля) - це порушення законів України «Про Червону книгу України», «Про охорону навколишнього середовища України».

Порушникам загрожує:

- ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає за незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією;

- за один екземпляр незаконної зірваної червонокнижної квітки передбачено відповідну компенсація за її знищення. Наприклад, черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн (залежно від виду), сон-трава – від 37 до 62 грн (залежно від виду).

Закликаємо хмельничан не зривати і не купувати ці рослини, оскільки за подібні дії законодавством України передбачена відповідальність.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!