Новини

На телефонні звернення хмельничан відповідав Василь Новачок

Відбулася традиційна телефонна лінія «Міська влада відповідає». Сьогодні на телефонні звернення хмельничан відповідав заступник міського голови - директор Департаменту інфраструктури Хмельницької міської ради Василь Новачок. Таке спілкування є досить популярним серед мешканців Хмельницької міської територіальної громади. Так, протягом години пролунало 12 телефонних дзвінків.

Звернулася на телефонну лінію хмельничанка, яка проживає на вулиці Спортивній, 38, та цікавилася модернізацією будинку і способами здешевити вартість опалення.

«Є програма «Енергодім». Модернізація будинку за цією програмою дозволяє економити на теплі до 50%. Це комплексні рішення – заміна вікон, утеплення стін, підвалів, заміна труб теплопостачання і встановлення індивідуального теплового пункту. Ця програма дозволяє відшкодувати з державного, місцевого бюджету до 80%. Щоб взяти участь в програмі потрібно створити ОСББ. З вами зв’яжеться спеціаліст із департаменту інфраструктури міської ради, яка все вам пояснить. Якщо люди організуються, то ми готові допомагати і фінансово, і консультаційно, і юридично», - розповів Василь Пилипович.

Наступною зателефонувала мешканка мікрорайону Озерна та розповіла, що в будинку протікає дах.

«Обов’язково дам доручення управляючій муніципальній компанії розібратися і вирішити проблему», - запевнив заступник міського голови.

Звернувся хмельничанин, який просив підсипати вулицю Мельникова. Чоловік скаржився, що там просто неможливо проїхати.

«Ваше звернення зафіксували і обов’язково підсипемо», - запевнив Василь Новачок.

Зателефонував на телефонну лінію мешканець села Малашівці, яке входить до складу Хмельницької міської територіальної громади. Чоловік просив розчистити дорогу від снігу.

«Спробуємо сьогодні відрядити туди техніку і розчистити», - зазначив Василь Пилипович.

За усіма проблемними питаннями, з якими телефонували хмельничани, Василь Пилипович надав доручення відповідним структурам з метою більш детально їх вивчити та повідомити заявників про результати розгляду звернень.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!