Новини

Олександр Симчишин провів робочі зустрічі із представниками Антимонопольного комітету України та Державної служби України з безпеки на транспорті

Відбулася робоча зустріч міського голови Олександра Симчишина з представниками Антимонопольного комітету України. Також участь в спілкуванні взяв Керівник проєкту ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги» (SESAR) Штефан Сабау. Представники Антимонопольного комітету України розпочали серію поїздок до територіальних відділень і проводять зустрічі із представниками місцевих органів влади.

Під час спілкування обговорили розвиток та захист економічної конкуренції на відповідних регіональних ринках Хмельницького, застосування законодавства про державну допомогу суб’єктами господарювання тощо.

«Дякую за візит до Хмельницької міської ради. У нас нормальне спілкування з регіональним відділенням. Для нас дуже важливо у співпраці з Антимонопольним комітетом вирішувати питання пришвидшення подачі наших заявок для погодження кредитів. Ми в минулому році погоджували в Антимонопольному комітеті кредит Європейського Банку Реконструкції та Розвитку на будівництво сміттєпереробного комплексу і впорядкування сміттєзвалища вісім місяців. Прошу, щоб подібні заявки розглядалися максимум упродовж трьох місяців, адже це й іміджева складова нашої країни. Загалом готові спілкуватися та співпрацювати», - зазначив Олександр Симчишин.

В свою чергу голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська подякувала за гостинність та готовність до співпраці.

«Наша мета покращити співпрацю, зняти будь-які територіальні та часові бар’єри АКУ з місцевими органами влади. З минулого року ми почали новий проект, який залучає можливості територіальних відділень у питанні надання державної допомоги. Ми сподіваємося, що це покращить якість звернень, адже термін оформлення документів залежить від якості поданих документів. Наше спілкування потрібне для того, щоб з’ясувати яку функцію має виконувати комунальне підприємство, для чого потрібна підтримка місцевих бюджетів чи потрібна вона взагалі і чи є ця підтримка саме в такому вигляді можлива», - сказала Ольга Піщанська.

Керівник проєкту ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги» (SESAR) Штефан Сабау розповів про впровадження правил державної допомоги. Зокрема зазначив, що в Євросоюзі такі правила діють уже 60 років, в Україні розпочали з ними знайомитися лише в 2017 році. Приведення правил державної допомоги в Україні до загальноєвропейських допоможе українському виробнику в рівних умовах конкурувати із виробниками ЄС. Цього року планується прийняти нову редакцію Закону України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання», який має спростити процедуру.

«Ми приїхали, щоб поділитися знаннями про державну допомогу. Дотримання чітких правил є дуже важливим у цій справі. Справа державної допомоги якраз і направлена на залучення інвестицій в місто, державу та створення рівних правил для всіх суб’єктів господарювання», - підкреслив Штефан Сабау.

Він також зазначив, що відповідний закон «Про державну допомогу суб'єктам господарювання» було прийнято в 2017 році, але вже тоді було зрозуміло, що його потрібно буде змінювати. І висловив сподівання, що до кінця цього року нову редакцію закону буде прийнято і там буде чітко прописано що таке державна допомога, коли вона може надаватися та інші важливі моменти.

На завершення спілкування Штефан Сабау запросив взяти участь в семінарі, який завтра відбудеться в Хмельницькому, адже там можна буде отримати корисну інформацію у сфері надання державної допомоги.

Також сьогодні міський голова зустрівся із головою Державної служби України з безпеки на транспорті Єгором Прокопчуком.

Під час зустрічі обговорили напрямки та визначили важливі пріоритети в подальшій роботі. Так, акцентували увагу на перевірці громадського транспорту та контролі вантажних перевезень в місті. Перший напрям роботи дозволить покращити безпеку пасажирських перевезень громадського транспорту, а другий – зменшити навантаження на міські автошляхи.

В області уже діє в тестовому режимі два пункти контролю ваги великогабаритного транспорту. Ще три заплановано відкрити. Це дозволить зменшити потік великогабаритного транспорту через Хмельницький і, таким чином, запобігти руйнуванню доріг в місті.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!