Новини

Хмельничани долучилися до тихої акції «Ангели пам’яті»

Сьогодні, напередодні дня, коли в Україні вшановують пам’ять полеглих під час кривавих подій Революції Гідності, хмельничани долучилися до акції «Ангели пам’яті». Саме 20 лютого 2014 року загинула найбільша кількість активістів Євромайдану.

На згадку про Героїв Небесної Сотні біля пам’ятника Героям Небесної Сотні й «Ангела Скорботи» школярі та представники влади міста, учасники Революції Гідності, волонтери та небайдужі хмельничани розвісили паперових янголів.

«Сьогодні, коли дивишся на ті події, стає дуже моторошно, адже люди жертвували своїм життям за Україну. Ми згадуємо тих людей і такою тихою акцією, до якої долучилися українці по всьому світу. Згадуємо тих героїв, якими ми маємо пишатися», - зазначив заступник міського голови Роман Примуш.

Від ранку усі бажаючі залишали паперових ангелів біля визначених локацій. Долучитися до акції можна протягом дня. Потрібно лише прийти до Ангела Скорботи або пам’ятника Героям Небесної Сотні та на згадку про усіх, хто віддав власне життя за Україну повісити паперового ангелика, адже саме наша пам’ять не дає забути та знівелювати важливість та значимість жертви українських героїв.

Також до акції долучився спортивно-культурний центр «Плоскирів». Потрібно було виготовити паперового янгола та принести його у наш Спортивно-культурний центр «Плоскирів» до 17 лютого, а сьогодні усі бажаючі розвісили паперових янголів на тимчасовій пам’ятній локації, яка розташована перед центром. До виготовлення янголів приєдналися лікарі та пацієнти Хмельницької міської дитячої лікарні, учні та вчителі ЗОШ №20, що знаходиться у мікрорайоні Гречани, а також вихователі та дошкільнята ДНЗ №10.

Щорічна всесвітня тиха акція вшанування Героїв Небесної сотні «Ангели пам‘яті», ініційована мистецькою агенцією «Територія А», за підтримки команди Музею Революції Гідності, відбувається сьомий рік поспіль. Хмельницький доєднається до цього пам’ятного заходу вже втретє.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!