Новини

Відбулося засідання виконавчого комітету

Понад чотири десятка важливих для громади питань розглянув виконавчий комітет Хмельницької міської ради під час чергового засідання, яке відбулося сьогодні під головуванням міського голови Олександра Симчишина.

Першими ухвалили рішення щодо надання житла громадянам міста та виключення квартир з числа службових, прийняття на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Проголосували за надання матеріальної допомоги хмельничанам, у тому числі учасникам АТО/ООС, людям з інвалідністю, й тим, хто потребує дороговартісного лікування.

Іншим рішенням призначили тимчасових автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування № 3, № 20, № 52, № 28, № 32, № 15, №17.

Також створили робочу групу з організації дорожнього руху та розвитку транспортної інфраструктури Хмельницької міської територіальної громади, яку очолив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Через кадрові призначення внесли зміни до складу комісії з використання субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Наразі у місті Хмельницькому на обліку у відділі обліку та розподілу житлової площі перебувають 14 дітей цієї категорії. Двоє з них вже придбали житло за рахунок державної субвенції, ще для двох дітей виділені кошти на придбання житла. Комісію очолив заступник міського голови Михайло Кривак.

Виконавчий комітет надав дозвіл міському комунальному підприємству – ринок «Ранковий» на організацію ринку з продажу непродовольчих товарів на земельній ділянці, наданій в постійне користування загальною площею 4602 м² за адресою: вул. Львівське шосе, 2.

Декілька питань з порядку денного розглядатимуться депутатами на сесії міської ради. Так, у зв’язку із створенням Хмельницької міської територіальної громади (доєднанням до міста Хмельницького 24-х навколишніх сіл) депутати розглядатимуть пропозицію про зміну засновника комунальних підприємств сільських рад (виключення зі складу засновників сільської ради та включення до складу засновників Хмельницької міської ради), їх перейменування та затвердження статутів в новій редакції. Рішення стосується шістьох комунальних підприємств колишніх Копистинської, Олешинської, Шаровечківської, Пироговецької, Давидковецької сільських рад.

Декілька розглянутих членами виконавчого комітету рішень стосувалася повноважень старостів Хмельницької міської територіальної громади.

 

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!