Новини

Під час засідання виконавчого комітету розглянули понад два десятка важливих для громади питань

На першому у новому році засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради, яке відбулося під головуванням міського голови Олександра Симчишина, розглянуто 22 питання порядку денного.

Виконавчий комітет ухвалив рішення про прийняття на баланс міського комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень комунальної власності орендованого цілісного майнового комплексу кінотеатру «Сілістра» (вул. Свободи, 1А), що повертається з оренди.

Декілька питань з порядку денного розглядатимуться депутатами на сесії міської ради. Зокрема, член виконавчого комітету, заступник міського голови Микола Ваврищук вніс пропозицію, яка розглядатиметься на сесії, щодо припинення шляхом ліквідації департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради та перейменування управлінь, які є у складі департаменту, а тепер будуть самостійними структурними підрозділами міської ради.

На сесії затверджуватиметься і Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель Хмельницької міської територіальної громади, яке визначатиме порядок здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади з метою запобігання порушенням земельного законодавства на території Хмельницької територіальної громади, своєчасного їх виявлення та усунення, спрямоване на забезпечення раціонального використання земель комунальної власності, належного оформлення прав на земельні ділянки власниками будівель та споруд, що розміщені на них, повного та своєчасного надходження в бюджет плати за землю.

У зв’язку із створенням Хмельницької міської територіальної громади (доєднання до міста Хмельницького 24-х навколишніх сіл) депутати розглядатимуть пропозицію про надання згоди на безплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Хмельницького району у комунальну власність Хмельницької міської територіальної громади майна та інших товарно-матеріальних цінностей підрозділів первинної медико-санітарної допомоги (будівлі, приміщення, медичне обладнання). Виконавчий комітет також вирішив внести на розгляд сесії питання щодо проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Хмельницької міської територіальної громади.

Низка розглянутих членами виконавчого комітету рішень стосувалася змін у складі різних профільних комісій через створення Хмельницької міської територіальної громади.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!