Новини

Два звернення до центральних органів влади та затвердження програми розвитку електротранспорту – результати третьої позачергової сесії Хмельницької міської ради

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин прокоментував результати третьої позачергової сесії міської ради:

«Дякую депутатам, що сьогодні оперативно зібралися на позачергову сесію міської ради.

По-перше, ми були зобов’язані відреагувати на різке підвищення тарифів на усі енергоносії (газ, його транспортування, електропостачання, скасування пільгового тарифу на електроенергію).

Це суттєво б’є і по мешканцях міста, ставить їх на межу виживання, а також і по усіх комунальних підприємствах, і по бізнесу, призводить до підвищення цін на різні групи товарів, завдає прямої і не прямої шкоди міському бюджету. Одностайно проголосували за звернення до центральних органів влади, у якому чітко це аргументуємо. Як приклад, тільки два наші теплопостачальні підприємства будуть змушені платити за розподіл газу майже 13,5 млн грн. Суттєво підвищується вартість електроенергії для комунальних підприємств «Електротранс», «Хмельницькводоканал», оплата за зовнішнє освітлення. Їх усіх треба буде дотувати на десятки мільйонів гривень. Ми не можемо стати касою, яка просто передаватиме кошти платників податків олігархам-монополістам.

По-друге, прийняли звернення щодо дострокового скасування так званого «локдауну» і надання можливості органам місцевого самоврядування, зважаючи на епідеміологічну ситуацію і медичні показники, впливати на обмежувальні заходи в тому чи іншому регіоні. Цей локдаун є несвоєчасним, соціально несправедливим і вибірковим. Він вбиває значну частину бізнесу. Особливо це стосується мікро підприємництва, а також малого та середнього бізнесу. Суттєво страждає від необдуманих дій і нормальний освітній процес. Особисто моя думка: маємо забезпечити лікування хворих і виявлення навіть безсимптомних випадків хвороби для ізоляції. А здорові люди і ті, хто перехворів, мають працювати, займатися бізнесом. Діти мають навчатися в школі, займатися спортом, відвідувати гуртки. Місто і громада мають жити!

Я впевнений, якщо таких звернень від органів місцевої влади буде багато, то керівництво держави буде змушене на них реагувати.

Окрім того, на сесії ухвалили Програму розвитку електротранспорту на 5 років, будемо й надалі купувати нові тролейбуси та розвивати електротранспорт у місті».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!