Новини

До 22 січня триває прийом світлин для участі у фотоконкурсі “Різдвяний Хмельницький”

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради ухвалив рішення про проведення фотоконкурсу «Різдвяний Хмельницький». Документом затверджено склад організаційного комітету – журі, який очолила керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій, та положення про проведення фотоконкурсу. Конкурс проводиться втретє.

Засновником фотоконкурсу є виконавчий комітет Хмельницької міської ради. Організатори фотоконкурсу: виконавчий комітет Хмельницької міської ради, Хмельницьке міське комунальне підприємство “Хмельницькінфоцентр”, Хмельницький музей-студія фотомистецтва.

До участі у конкурсі запрошуємо професійних фотографів й аматорів фотомистецтва незалежно від місця проживання та віку, а також дітей віком до 17 років. Термін подачі фотографій – з 10 грудня 2020 року по 22 січня 2021 року.

«Концепція цьогорічного фотоконкурсу – святкування новорічно-різдвяного періоду у родинному колі. Світлини, надіслані на конкурс, мають відображати не лише святкову атмосферу та новорічну красу міста, а й ілюструвати культуру українського народу, сімейні традиції святкування великого християнського свята – Різдва Христового (колядки, кутя, різдвяна зірка, дідух, свічки, узвар), випромінювати затишок, тепло, радість і любов», - зазначила керуюча справами виконавчого комітету, голова журі з проведення фотоконкурсу «Різдвяний Хмельницький» Юлія Сабій.

Фотоконкурс передбачає тематичні розділи (номінації):

- Різдвяний Хмельницький (найкраще фото, яке передає святковий настрій, новорічну красу міста, традиції святкування);

- Різдвяна казка очима дитини (дитяча номінація, учасники — діти віком до 17 років; найкраще фото, яке передає святковий настрій, новорічну красу міста, традиції святкування);

- Приз міського голови (за високу майстерність у фотомистецтві серед дорослих учасників);

- Приз міського голови (за високу майстерність у фотомистецтві серед дітей).

За результатами фотоконкурсу в номінаціях «Різдвяний Хмельницький» та «Різдвяна казка очима дитини» журі визначить переможців, які отримають Дипломи переможця та подарунки. Хмельницький міський голова Олександр Симчишин визначатиме переможців у номінації «Приз міського голови» – найвища нагорода фотоконкурсу: по одному серед дорослих учасників та учасників дитячої номінації. Вони отримають Дипломи та подарунки.

Усі учасники, роботи яких будуть відібрані на виставку, що експонуватиметься у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) з 4 до 16 лютого 2021 року, отримають Дипломи учасника виставки фотографій конкурсу «Різдвяний Хмельницький». Оголошення переможців фотоконкурсу по кожному тематичному розділу (номінації) та нагородження відбудеться 4 лютого 2021 року під час відкриття виставки фотографій.

Фотоконкурс "Різдвяний Хмельницький" має на меті стимулювання творчої, пізнавальної і соціальної активності жителів та гостей міста, підтримку, сприяння розвитку творчих зв'язків і обміну досвідом між фотографами, закріплення кращих традицій фотомистецтва, виявлення сучасних тенденцій і технологій у фотомистецтві.

Тож запрошуємо усіх фотографів взяти участь у конкурсі та поділитися із хмельничанами та гостями міста своїм баченням новорічної краси міста над Бугом і традицій святкування!

На вас чекають подарунки та відкриття чудової фотовиставки!

Ваші фото залишаться в архівах музею для наступних поколінь!

Ваші сімейні традиції святкування Різдва будуть чудовим прикладом для інших!

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно заповнити лист-заявку та надіслати її разом із фото на електронну адресу: [email protected] з поміткою «На фотоконкурс». Учасник фотоконкурсу може подати не більше 10 фотографій у вигляді електронних файлів. Цифрові файли повинні бути у форматі JPEG, 300dpi, кадровані (розміри 30х30, 30х40, 30х45), максимум 3600 px по короткій стороні, максимум 10 Мб/фото.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!