Новини

На вулиці Пілотській запрацював ще один регульований пішохідний перехід

Влада міста Хмельницького постійно вживає заходів із попередження аварійності на дорогах обласного центру. Так, для підвищення рівня безпеки дорожнього руху у грудні цього року за кошти з міського бюджету на вулиці Пілотській, поблизу закладу дошкільної освіти № 50 та молодшої школи СЗОШ № 8, улаштовано новий світлофор, сигнали якого вмикаються пішоходами.

«Ще досі у пам’яті багатьох хмельничан, мешканців мікрорайону Ракове, дорожньо-транспортна пригода, що сталася на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Пілотській, поблизу дитячого садочка № 50 «Лелеченька». Півтора десятка років тому тут було скоєно наїзд та смертельно травмовано малолітню дитину. Для попередження трагедій на цьому місці спочатку були облаштовані пристрої примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки та встановлено дорожні знаки обмеження швидкості. Згодом тут встановили світлофори із жовтими миготливими сигналами, додаткові спеціальні світильники та панно на щитах із жовтою світловідбивною каймою, написом: «Увага! Діти на дорозі», а також із зображенням дорожніх знаків «Діти» та «Обмеження максимальної швидкості – 40 км/год». Проте, велика кількість мешканців прилеглих до переходу житлових будинків, яким щодня по декілька разів доводилось перетинати жваву магістраль, по якій здійснюється транзитний рух, у тому числі і вантажного транспорту, неодноразово звертались до органів місцевого самоврядування, щоб впровадити на згадуваному пішохідному переході світлофорне регулювання. І ось в грудні цього року за кошти, виділені з міського бюджету на утримання світлофорних об’єктів, світлофор встановлено. Його обладнано пішохідно-визивним пристроєм (через кілька секунд після натиску кнопки пішоходи можуть вільно перейти дорогу). Роботу з встановлення регулювальника дорожнього руху виконали працівники комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг» - розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління житлово-комунального господарства Олександр Ковальчук.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!