Проекти рішень виконавчого комітету

Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про затвердження Порядку надання та використання бюджетних коштів

Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про затвердження Порядку надання та використання бюджетних коштів

 

Розглянувши лист управління житлово-комунального господарства, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести на розгляд сесії міської ради пропозиції:

1.1. про затвердження Порядку надання та використання бюджетних коштів у вигляді поточних трансфертів комунальним підприємствам Хмельницької міської ради згідно з додатком 1;

1.2. про затвердження Договору про надання поточних трансфертів з міського бюджету одержувачу бюджетних коштів згідно з додатком 2.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови згідно з розподілом обов’язків.

 

Міський голова  О. СИМЧИШИН

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету міської ради  від  «__»_____________20___ № ____

 

Порядок

надання та використання бюджетних коштів у вигляді поточних трансфертів комунальним підприємствам Хмельницької міської ради

 

1. Порядок надання та використання бюджетних коштів у вигляді поточних трансфертів комунальним підприємствам Хмельницької міської ради (далі – Порядок) визначає механізм надання та використання комунальними підприємствами Хмельницької міської ради коштів, передбачених у міському бюджеті для забезпечення виконання заходів міських цільових програм. Фінансування видатків проводиться з дотриманням Бюджетного кодексу.

          2. Мета Порядку полягає у забезпеченні цільового використання бюджетних коштів наданих за кодом КЕКВ 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)».

          3. Головні розпорядники бюджетних коштів і відповідальні виконавці визначаються відповідним рішенням ради про затвердження міського бюджету та міськими цільовими програмами.

          4. Одержувачами бюджетних коштів є комунальні підприємства Хмельницької міської ради, які отримують кошти на виконання заходів з благоустрою, утримання вулично-дорожньої мережі, об’єктів житлово-комунальної інфраструктури та .інших заходів міських цільових Програм.

          5. Поточні трансферти надаються комунальним підприємствам Хмельницької міської ради на безповоротній основі для забезпечення належної реалізації їх статутних завдань, вжиття заходів щодо належного утримання об’єктів благоустрою, об’єктів комунальної власності, здійснення природоохоронних заходів та інших заходів міських цільових програм.

          6. Поточні трансферти спрямовуються на виплату заробітної плати, нарахування на заробітну плату, придбання інвентарю та інші витрати пов’язані з діяльністю комунальних підприємств тощо. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.     

          7. Поточні трансферти надаються комунальним підприємствам Хмельницької міської ради засновником за рахунок коштів міського бюджету в обсягах, передбачених рішенням про міський бюджет на відповідний рік.

          8. Одержувач використовує бюджетні кошти на підставі плану використання бюджетних коштів підприємства, що містить розподіл бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі головного розпорядника коштів на відповідний рік.

          9. Одержувачі бюджетних коштів, які отримали поточні трансферти за рахунок бюджетних коштів, не пізніше 10 числа місяця наступного за звітним, подають головному розпоряднику бюджетних коштів Звіт про реалізацію заходів Програми та обсяг використаних бюджетних коштів за формою, що визначена розпорядником коштів.

          10. Використання коштів з іншою метою, яка не відповідає цьому Порядку, є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

          11.Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів забезпечують головні розпорядники коштів міського бюджету.

 

Керуючий справами виконавчого комітету  Ю. САБІЙ

Начальник управління житлово-комунального господарства  В. НОВАЧОК

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету міської ради  від  «__»_____________20___ № ____

 

 

ДОГОВІР № ____

про надання поточних трансфертів з міського бюджету одержувачу бюджетних коштів

м. ____________                                                                                                                « _____»  ______________20__р.

 

Головний розпорядник бюджетних коштів: _____________________________________, в особі начальника __________________________, що діє на підставі ____________________________________ (далі - головний розпорядник бюджетних коштів), з однієї сторони, і

Одержувач бюджетних коштів:  _______________________, виконавець заходів міських цільових програм благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства Хмельницької міської об’єднаної територіальної громади  роки, в особі начальника __________________________________, що діє на підставі Статуту, затвердженого «____» _________________20__ р. № ____ (далі – одержувач бюджетних коштів), з іншої сторони, уклали цей договір про нижченаведене.

1.Предмет договору

1. Предметом договору є надання поточних трансфертів з міського бюджету одержувачу бюджетних коштів на виконання заходів міської цільової програми благоустрою та розвитку комунального господарства в міській об’єднаній територіальній громаді, які надаються за КПКВК МБ ______________________________________________________________________, кодом економічної класифікації видатків бюджету 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)».

2. Загальна сума бюджетних призначень на плановий 20__ рік становить ______________ гривень (_______________________________ грн. 00 коп.).

3. Головний розпорядник бюджетних коштів надає право одержувачу бюджетних коштів здійснювати витрати для забезпечення виконання заходів міських цільових програм за напрямком благоустрою та розвитку в межах затвердженого обсягу бюджетних призначень згідно помісячного розпису видатків міського бюджету на 20__ рік.

4. Невід’ємними частинами цього договору перелік заходів виробничої програми, які одержувач бюджетних коштів зобов’язується виконати (затверджуються головним розпорядником бюджетних коштів в додатку до договору) та розрахунок планових витрат на 20__ рік для забезпечення виконання заходів міської цільової програми (визначається головним розпорядником бюджетних коштів в додатку до договору).

2. Порядок та строки проведення розрахунків

1. Фінансування видатків головним розпорядником бюджетних коштів на виконання заходів міської цільової програми благоустрою та розвитку комунального господарства в Хмельницькій міській об’єднаній територіальній громаді здійснюється відповідно до помісячного розпису видатків міського бюджету шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок підприємства, відкритий в органах казначейства України на підставі оформлених в установленому порядку підтвердних документів

3. Обов’язки сторін

1. Головний розпорядник бюджетних коштів зобов’язаний:

- розглядати та перевіряти надані підприємством звіти про виконання заходів міських цільових програм;

- здійснювати своєчасно та в повному обсязі  виплати згідно з умовами цього договору та відповідно до помісячного розпису видатків міського бюджету в межах затверджених бюджетних призначень при надходженні фінансування з міського бюджету;

 - забезпечити контроль за цільовим використанням бюджетних коштів; за достовірністю наданих звітів про виконання заходів міської цільової програми.

2. Одержувач бюджетних коштів зобов’язаний:

- забезпечити цільове використання коштів та якісне виконання заходів міської цільової програми згідно переліку заходів та розрахунку планових витрат на умовах, передбачених цим договором з дотриманням вимог чинного законодавства України та актів органів місцевого самоврядування;

- за вимогою головного розпорядника бюджетних коштів надавати йому оперативну інформацію про виконання заходів міської цільової програми;

- надавати головному розпоряднику бюджетних коштів підтверджуючі документи, звіти про виконання заходів міської цільової програми за формою і у термін, визначені головним розпорядником бюджетних коштів;

- сприяти здійсненню представниками головного розпорядника бюджетних коштів контролю за виконанням умов цього договору;

- здійснювати закупівлю товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів в установленому законодавством порядку;

- здійснювати відкриття рахунків, реєстрацію, облік зобов’язань та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, у порядку, встановленому казначейством України;

- забезпечувати оприлюднення публічної інформації у відповідності до  вимог Законів України «Про відкритість використання публічних коштів», «Про доступ до публічної інформації» та інших законодавчих актів та актів органів місцевого самоврядування;

- виконувати інші вимоги законодавства України та актів органів місцевого самоврядування.

4. Відповідальність сторін за невиконання умов договору

1. У разі порушення своїх зобов’язань за цим договором сторони несуть відповідальність згідно чинного законодавства України. Порушенням зобов’язання за цим договором вважається невиконання або неналежне виконання умов договору.

2. Підприємство несе відповідальність за достовірність поданої інформації в звітах про виконання заходів міської цільової програми.

3. Спори, що випливають з цього договору, розв’язуються шляхом проведення переговорів або у судовому порядку.

5. Строк дії договору

1. Цей договір діє з 02 січня 20____ року до 31 грудня 20____ року, умови договору поширюються на відносини, які виникли з 01.01.20____ року відповідно до статті 631 Цивільного кодексу України, і діють до 31 грудня 20___ року.

6. Інші умови

1. Зміни або розірвання до цього договору вносяться за взаємною згодою сторін. Додаткові договори та додатки до цього договору є його невід’ємною частиною і мають юридичну силу у разі, коли їх викладено у письмовій формі та підписано сторонами.

2. Правовідносини, що виникають у зв’язку з виконанням умов цього договору і не врегульовані ним, регулюються відповідно до закону.

 

Місцезнаходження та реквізити сторін

 

«Головний розпорядник бюджетних коштів»               «Одержувач бюджетних коштів»

 

 

Керуючий справами виконавчого комітету Ю. САБІЙ

Начальник управління житлово-комунального господарства  В. НОВАЧОК

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!