Новини

В Хмельницькому відзначили День захисника України

Сьогодні в Україні відзначають День захисника України. В Хмельницькому традиційно відбулися заходи, на яких привітали героїв та вшанували пам’ять полеглих захисників України.

«Знаково, що ми сьогодні збираємося тут, біля Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО. Весь цей рік нагороди, відзнаки, матеріальну допомогу ми вручаємо саме тут і саме тут отримувати нагороду велика честь, адже отримуючи нагороду ти дивишся в очі своїм побратимам і ми розуміємо, що ми маємо перемогти і побудувати сильну та незалежну Україну. Сьогодні велике свято. На жаль російсько-українська війна дала нам зрозуміти, хто такий захисник і що захисників потрібно поважати та підтримувати. Я впевнений, що сьогодні більшість українців розуміють важливість сильної армії, бо людина, яка захищає твою країну, тебе, твоїх дітей, має бути в пріоритеті. Я сьогодні дякую вам, захисники України», - сказав міський голова Олександр Симчишин.

Далі Олександр Сергійович виконав приємну місію та вручив сертифікат про відшкодування коштів на придбання житла військовослужбовцю Віталію Марущаку. Вручення сертифікатів на житло та ключів є уже доброю традицією, і за останні роки понад 180 квартир отримали військовослужбовці, члени родин загиблих героїв.

Також Олександр Симчишин вручив відзнаки міського голови «Воля та мужність» 16-ти військовикам. Ще 50 отримали матеріальну допомогу та цінні подарунки.

Традиційно відбулася панахида за воїнами, які віддали своє життя за Україну на російсько-українській війні, на кладовищі у мікрорайоні Ракове. Молитву відправили священники Міжконфесійної ради капеланів міста Хмельницького. Тут, на Алеї Слави, представники духовенства освятили чотири пам’ятники полеглим Героям: Богдану Бігусу, Миколі Неживому, Андрію Вільгушу та Володимиру Ковалю.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!