Новини

Володимир Гончарук зустрівся із учасниками проєкту «Будуємо Україну Разом»

Під час розмови поговорили про активність хмельничан та їх бажання долучатися до волонтерських рухів. Представники «БУР» зараз в Хмельницькому працюють над відновленням Народного Дому польської спільноти, що у мікрорайоні Гречани та планують допомогти малозабезпеченим сім’ям. До «БУРу» приєдналися волонтери як зі всієї України, так і місцеві.

«Надзвичайно приємно, що ви приїхали саме до Хмельницького і реалізовуєте тут проєкт відновлення Дому людового. Ми протягом останніх чотирьох років працюємо над тим, щоб залучати громаду до спільної діяльності. Такими інструментами є «Громадські ініціативи» та «Бюджет участі». Завдяки цим проєктам хмельничани реалізовують власні ідеї», - розповів заступник міського голови.

Представники «БУР» вважають, що волонтерство допомагає виховувати активних громадян. Даний проєкт охоплює усі області України. Хмельницька область стала останньою серед інших областей України. Зазвичай представники працюють в невеликих містечках та селах, а Хмельницький став для них виключенням і вони приємно здивовані активністю хмельничан, адже ще до початку роботи вони уже мали 15 анкет від бажаючих долучитися до проєкту.

Окрім відновлюваних робіт учасники проєкту також навчаються, беруть участь в екскурсіях та інших пізнавальних заходах.

Також молодь відмітила те, що спілкуючись із хмельничанами часто чують, що їм подобається власне місто і вони бачать тут своє майбутнє.

На завершення спілкування учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю та обмінялися сувенірами.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!