Новини

Хмельничани долучилися до публічної консультації щодо електронних сервісів в громаді

Сьогодні відбулася публічна консультація «Електронні сервіси в громаді, як альтернатива отримання якісних адміністративних послуг в умовах пандемії». Обговорення електронних сервісів, які корисні та цікаві для громади, провели Хмельницька міська рада у співпраці з Центром політичних студій та аналітики «Ейдос». Консультація відбулася в рамках підписаного меморандуму про співпрацю.

Про електронні сервіси, які зараз доступні у Хмельницькому, розповів директор комунального підприємства «Хмельницькінфоцентр» Сергій Матвійчук. Зокрема, він зупинився на порталі «My City» завдяки якому можна отримати інформацію щодо комунального майна, закладів освіти, охорони здоров’я та багато іншого.

Також діють «Кабінет мешканця» та «Послуги для бізнесу». На сьогодні уже надано близько 1150  послуг. МКП «Хмельницькінфоцентр» розроблено мобільний додаток «My City», який дає можливість отримувати актуальну інформацію, оповіщення. Через сайт Хмельницької міської ради можна зареєструвати дитину в черзі на зарахування до дитячого садочка, оформити звернення чи зареєструвати петицію

Учасники консультації говорили про можливість отримувати потрібні довідки онлайн. Не лише оформлювати заявку і забирати документ у відповідній установі, але й можливість отримати необхідну довідку не виходячи з дому.

Під час спілкування обговорили також які сервіси варто додати. Погодилися з тим, що електронні сервіси пришвидшують отримання послуги.

Пропозиції, отримані від учасників публічної консультації, будуть взяті до уваги при розробці проекту рішення щодо удосконалення системи електронних сервісів у місті Хмельницькому.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!