Новини

Олександр Симчишин обговорив із спостерігачами місії ОБСЄ підготовку до місцевих виборів

Сьогодні у форматі відеоконференції міський голова Олександр Симчишин поспілкувався із спостерігачами Місії ОБСЄ Мері Блустокінг (США) та Збігнєвом Черпінскі (Польща). Під час розмови спостерігачі цікавилися підготовкою та проведенням місцевих виборів. Особливо їх цікавило проведення виборчого процесу в умовах карантинних обмежень.

«Наша увага прикута до того, як відбувається виборчий процес. Ми спостерігаємо не лише в день виборів, але й слідкуємо за ходом виборчого процесу загалом. Ми спілкуємося із керівниками міста та області про підготовку до виборів. Ми вдячні, що ви знайшли час поспілкуватися з нами», - зазначив Збігнєв Черпінскі.

«Ми постійно спілкуємося із представниками ОБСЄ і усі кампанії, які відбуваються, ми намагаємося організувати максимально прозоро та з рівними можливостями для усіх кандидатів. Ми не бачимо ніяких загроз та проблем. В Хмельницькому все традиційно відбувається спокійно та демократично», - зазначив Олександр Сергійович.

Цікавила спостерігачів і роз’яснювальна робота серед виборців у зв’язку із запровадженням нового виборчого кодексу.

«Ми аналізували досвід Польщі, коли цю систему вперше запровадили була велика кількість зіпсованих бюлетенів через те, що люди просто не могли розібратися і ми розуміємо, що у нас буде схожа ситуація. Ми чекаємо додаткових роз’яснень від Центральної виборчої комісії і готові проводити роз’яснювальну роботу серед хмельничан. На дільниці виборець отримає чотири бюлетеня і з них три по новій системі і це буде складно, але зараз ми користуємося тими рекомендаціями, які надала ЦВК», - зазначив міський голова.

Окремо учасники онлайн-зустрічі зупинилися на проведенні виборів у мовах карантинних обмежень.

«Є велика проблема і великий виклик пандемії. Де ми бачимо проблему і чекаємо роз’яснення. Це захворювання членів дільничних та окружних виборчих комісій, бо якщо захворіє більше ніж половина членів комісії, то комісії неповноважна приймати будь-які рішення», - сказав Олександр Сергійович.

Загалом розмова була цікавою та насиченою корисною інформацією. На завершення обидві сторони висловили переконання в позитивній та корисній співпраці.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!