Новини

Визначено лауреатів премії імені Богдана Хмельницького 2020 року

Виконавчий комітет вирішив присудити міську премію імені Богдана Хмельницького в галузі історії, культури і мистецтва у 2020 році з врученням диплома, нагрудного знака та виплатою грошової винагороди у розмірі дві тисячі гривень кожному шістьом кращим представникам творчої інтелігенції міста та колективам:

у галузі літературної діяльності, популяризації української мови:

- Воробею Петру Петровичу – подільському письменнику за роман «Гонитва»;

- Хмельницькій міській централізованій бібліотечній системі (директор – Козицька Т. С.) – за популяризацію української мови та літератури, підтримку літературної творчості місцевих авторів;

у галузі журналістики:

- Коваль Людмилі Ананіївні – редактору радіопрограм Філії ПАТ НСТУ «Хмельницька регіональна дирекція UA: ПОДІЛЛЯ», члену Національної спілки журналістів України за високу професійну майстерність та вагомі здобутки у медіа – сфері;

у галузі образотворчого та декоративно - прикладного мистецтва:

- Боярчук Світлані Геннадіївні – викладачу Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно – прикладного мистецтва, члену Хмельницької народної художньої студії «Рукотвори» - за високу професійну майстерність, активну виставкову діяльність, вагомі здобутки у розвитку та популяризації образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва;

у галузі музичного мистецтва та фольклору:

- Ковалю Віталію Вітольдовичу - артисту вищої категорії Хмельницького академічного муніципального камерного хору, лідеру джазового гурту «Free Jam» - за високу професійну майстерність, активну концертну діяльність, популяризацію українського національного музичного мистецтва;

у галузі хореографії:

- народному колективу мажореток «Альфа» Хмельницького муніципального естрадно – духового оркестру (керівник – Мильніков О. В.) за високу професійну майстерність, активну концертну діяльність, вагомий внесок у розвиток та популяризацію хореографічного мистецтва у місті Хмельницькому.

Рішення про присудження міської премії імені Богдана Хмельницького у галузі історії, культури і мистецтва виконавчий комітет ухвалює щорічно за рекомендацією ради з визначення кандидатів на відзначення міською премією імені Богдана Хмельницького.

Відзначення міською премією імені Богдана Хмельницького дає можливість вшанувати кращих представників творчої інтелігенції міста та популяризувати їх творчість.

Урочисте вручення дипломів, нагрудних знаків та премій лауреатам 2020 року відбудеться під час святкового дійства, присвяченого Дню міста Хмельницького, яке заплановано провести на центральному стадіоні «Поділля» 26 вересня.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!