Рішення міської ради

Про погодження умов кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації Проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у м.Хмельницькому та надання місцевої гарантії у 2020 році

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА


Рішення позачергової сорок четвертої сесії

№9 від 28.08.2020 р.

 

Про погодження умов кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації Проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у м.Хмельницькому та надання місцевої гарантії у 2020 році

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету та секретаря міської ради М.Кривака, відповідно до Угоди про підготовку кредитного фінансування від 04.01.2019 року між Хмельницькою міською радою, Хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та Європейським банком реконструкції та розвитку, керуючись п.3 ст.17, ст.18 Бюджетного кодексу України, ст.ст.60,70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 14.05.2012 №541 «Про затвердження Порядку надання місцевих гарантій», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Погодити Хмельницькому комунальному підприємству «Спецкомунтранс» отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (надалі – ЄБРР) та доручити директору Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» укласти кредитний договір з ЄБРР відповідно до таких істотних умов:

1.1. Назва інвестиційного Проєкту, для виконання (реалізації) якого залучається кредит під місцеву гарантію — «Модернізація інфраструктури твердих побутових відходів у м.Хмельницькому».

1.2. Повне найменування суб’єкта господарювання, для забезпечення боргових зобов’язань якого надається місцева гарантія — Хмельницьке комунальне підприємство «Спецкомунтранс».

1.3. Місце знаходження суб’єкта господарювання, для забезпечення боргових зобов’язань якого надається місцева гарантія — Україна, 29008, Хмельницька область, м.Хмельницький, вул.Толстого,1.

1.4. Обсяг та валюта кредиту — до 28 500 000 (двадцять вісім мільйонів п’ятсот тисяч) євро, включаючи транш 1 у розмірі до 13 000 000 (тринадцять мільйонів) євро, транш 2 у розмірі до 10 500 000 (десять мільйонів п’ятсот тисяч) євро та транш 3 у розмірі до 5 000 000 (п’ять мільйонів) євро.

1.5. Строк кредиту — 13 років з дати набрання чинності кредитного договору між Хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та ЄБРР, упродовж яких кредит має бути повністю погашений двадцятьма рівними піврічними платежами, що сплачуються після завершення пільгового періоду, що становить три роки.

1.6. Відсоткова ставка за користування залученими коштами: 6-місячна Європейська міжбанківська ставка пропозиції (EURIBOR) плюс маржа у розмірі не більше 5,75% річних з можливістю зниження залежно від кредитного рейтингу м.Хмельницького, результатів діяльності Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» та досягнення позичальником фінансових коефіцієнтів, які є задовільними для ЄБРР.

1.7. Комісія за оцінку Проєкту: до 40 000 (сорок тисяч) євро, що утримуються з суми одноразової комісії.

1.8. Одноразова комісія: 1,2% від суми траншу 1 та 1% від суми траншу 2 та 3 кредиту.

1.9. Комісія за резервування: 0,6% річних, типова комісія за резервування, що нараховуватиметься на невибрану та зарезервовану частину кредиту.

1.10. Сплата відсотків здійснюється кожні шість місяців у строки та згідно з умовами, встановленими кредитними договором між Хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та ЄБРР.

1.11. Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс».

2. Надати місцеву гарантію ЄБРР з метою забезпечення виконання зобов’язань Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» відповідно до кредитного договору, укладеного між Хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та ЄБРР та доручити Хмельницькому міському голові укласти договір гарантії, відшкодування та підтримки проєкту з ЄБРР на умовах, визначених рішенням міської ради (після погодження обсягу та умов надання місцевої гарантії з Міністерством фінансів України та отримання рішення Антимонопольного комітету України у випадках, передбачених Законом України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання»), згідно з істотними умовами, затвердженими рішенням міської ради, встановивши, що:

2.1. Місцева гарантія надається у розмірі всіх зобов’язань Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» відповідно до кредитного договору між Хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та ЄБРР.

2.2. Порядок виконання гарантійних зобов’язань визначається договором гарантії, відшкодування та підтримки проєкту між Хмельницькою міською радою та ЄБРР.

2.3. Строк надання місцевої гарантії — на період дії кредитного договору, укладеного між Хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та ЄБРР (але у будь-якому разі до повного виконання зобов’язань Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» за кредитним договором з ЄБРР).

2.4. Для Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» розмір плати за отримання місцевої гарантії встановлюється у розмірі 1 грн на місяць на строк кредиту.

2.5. Надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов’язань за надання місцевої гарантії не здійснюється.

3. Доручити начальнику фінансового управління та директору Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» до укладення договору гарантії укласти договір про погашення заборгованості Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» перед Хмельницькою міською радою за виконання гарантійних зобов’язань.

4. Погодити Хмельницькому комунальному підприємству «Спецкомунтранс» залучення грантового співфінансування у розмірі до 5 000 000 (п’ять мільйонів) євро від ЄБРР з Фонду Інвестиційної Платформи Сусідства Європейського Союзу та доручити Хмельницькому міському голові та директору Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» укласти договір гранту з ЄБРР.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань планування бюджету, фінансів та децентралізації.

 

Міський голова О.СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!