Новини

Олександр Симчишин зустрівся із представниками Всеукранського руху SaveФоп

«Сьогодні вранці зустрівся із представниками Всеукранського руху SaveФоп. Сергій Доротич, Ксенія Ляпіна, Slaschuk Tatyana.

Щиро дякую їм за спілкування та співпрацю!

Ми як ніхто зацікавлені в стабільній роботі мікро- та малого бізнесу. Єдиний податок - друге за обсягами джерело доходів для бюджету міста. Крім того, ФОПи сплачують оренду, частину ПДФО, земельний податок та інші податки. Також це самозайнятість, соціальна стабільність, невисокий рівень безробіття.

Цього року робота ФОПів Хмельницького в тому числі опинилася під загрозою. Ми, розуміючи це, одними з перших в країні відновили роботу продуктових ринків, першими - речових.

Крім цього:

- тимчасово скасували єдиний податок для ФОПів 1 і 2 групи (загалом у місті 13,6 тисяч платників, з них тих, хто не працює під час карантину понад 10 тисяч)

- звільнили від плати за оренду комунального майна на час карантину тих підприємців, які орендують комунальне майно і не здійснюють діяльності

- звільнили від плати за договорами сервітуту для розміщення тимчасових споруд, якщо діяльність об'єкта призупинена на час карантину

- звільнили від оплати за користування комунальними місцями розповсюджувачів зовнішньої реклами

- звільнили від абонплати ФОПів, які працюють на комунальних ринках (2600 торгових місць)

- фінансували відшкодування % по кредитах для місцевих підприємств в розмірі облікової ставки НБУ

- активно впроваджуємо проект «Купуй Хмельницьке»

- проводимо навчання, семінари і тд.

Хмельницька міська рада - одна з тих, хто найчастіше звертається до державної влади, вказуючи на проблеми ФОПів.

Сьогодні також у ході позачергової сесії підтримали прохання руху SaveФОП до центральних органів влади щодо захисту мікро- та малого і середнього бізнесу, ухвалення тих законопроектів які розробило саме підприємницьке середовище, а не ті, хто намагається знищити ФОПів.

А ще, особисто підтримав петицію на захист мікро-, малого та середнього бізнесу.

Хмельницький - ЩодняМожливості!» - зазначив міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбуці.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!