Новини

«SMALL TOWN в бібліотеці: сучасна дитяча мрія»: у бібліотеці-філії для дітей презентували проєкт Бюджету участі

20 серпня у бібліотеці-філії №10  імені Дмитра Брилінського відбулося урочисте відкриття простору «SMALL TOWN в бібліотеці: сучасна дитяча мрія». Ідею оновлення бібліотеки вдалося реалізувати завдяки участі бібліотеки у Громадському проєкті «Бюджету участі» і підтримці хмельничан, зокрема читачів бібліотеки. Це була спільна мрія, яка втілилася у життя.

Створено новий формат бібліотеки, шляхом зонування бібліотечного простору, закуплено технічне обладнання, оновлено інтер’єр. Тепер діти будуть поєднувати пізнання з дозвіллям та розвитком творчих здібностей, навчатися, грати, спілкуватися з друзями, брати участь у культурних заходах і забавах.

У рамках проєкту придбано настільні ігри, книги з доповненою реальністю, ноутбук і два комп’ютери, кольоровий принтер, ігрову приставку, меблі.

На свято завітала заступник міського голови Галина Мельник, привітала присутніх з відкриттям проєкту, наголосила на тому, що читання формує в дітей всебічно розвинуту особистість.

На відкритті не обійшлося без подарунків: депутат Хмельницької міської ради Богдан Міхняк подарував сертифікат, представник НОК Віктор Флентін презентував для дітей книги та спортивні сувеніри.

Автор проєкту Ганна Слободян зауважила: користувачі зможуть переглядати та обговорювати фільми, самостійно створювати презентації, відео-сюжети, слухати музику, проводити в бібліотеці вільний час, що сприятиме організації дозвілля та навчання у дітей та молоді мікрорайону.

Захід відбувся в рамках святкування Дня Незалежності.

 

За інформацією Хмельницької міської ЦБС

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!