Новини

У рамках реалізації програми «Питна вода м. Хмельницького» вдалося втілити в життя значну кількість заходів

Під головуванням секретаря Хмельницької міської ради Михайла Кривака відбувся черговий інформаційний депутатський день. Під час роботи депутати обговорили хід виконання програми «Питна вода м.Хмельницького» на 2007-2020 роки».

Інформуючи присутніх, виконувач обов’язків директора МКП «Хмельницькводоканал» Олексій Лункін повідомив, що Міське комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” щодня працює над поліпшенням роботи міських систем водопостачання та водовідведення. Програма розроблена на виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму «Питна вода України» на 2006-2020 роки». В рамках її реалізації вдалося втілити в життя чимало проєктів та виконати чималу кількість заходів. Основними напрямками програми є:

 

Будівництво другої черги Чернелівського водогону

У 2019 році введено в експулатацію 20 кілометрів ділянки Чернелівського водогону. Стара нитка водогону наразі зношена майже на 60%, відтак є необхідність будівництва нової. Загальна протяжність — 34 км. За рахунок виконання цих будівельних робіт розвантажено одну з найскладніших ділянок Чернелівського водогону, що зі свого боку позитивно вплинуло на динаміку аварійності цього водогону, в середньому аварійність на Чернелівському водогоні зменшилася вдвічі.

 

Реконструкція приміщення хлораторної ВНС-9 з улаштуванням роботи установки з виробництва гіпохлориту натрію

Надважливий захід було виконано також минулого року. Завдяки виконаним роботам підприємство більше не залежить від постачальника гіпохлориту натрію — сполуки, яку використовують для знезараження питної води. Завдяки цьому щороку комунальне підприємство заощаджує майже півтора мільйона гривень, а хмельничани мають завжди якісну та чисту воду.

 

Капітальний ремонт мереж

За період виконання програми МКП «Хмельницькводоканал» виконано капітальний ремонт двадцяти кілометрів централізованих мереж водопостачання та водовідведення. Це позитивно вплинуло на якісні показники централізованого питного водопостачання Південно-Західного, Центрального, Східного та Північного мікрорайонів міста Хмельницького. Також зменшилась кількість зупинок водопостачання для усунення аварійних ситуацій на водопроводах. Як наслідок — зменшення непродуктивних втрат води питної якості та зменшення експлуатаційних затрат на обслуговування водопровідних і каналізаційних мереж міста.

 

Це далеко не повний перелік усього виконаного, адже робота комунального підприємства ніколи не припиняється. «Хмельницькводоканал» і далі працює над тим, аби споживачі мали і чисту воду, і справну каналізацію.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!