Новини

Розпочато роботу з розробки Регіонального плану поводження з твердими побутовими відходами Хмельницької області

Розробкою Регіонального плану поводження з твердими побутовими відходами Хмельницької області займатиметься компанія Seureca Veolia.

Оскільки місто Хмельницький та Європейський банк реконструкції і розвитку спільно працюють над Проєктом модернізації інфраструктури ТПВ було вирішено залучити до розробки Регіонального плану Хмельницької області іноземних експертів. Обранням компанії-консультанта займався Європейський банк реконструкції та розвитку через власний тендерний майданчик. На тендер подалося 15 компаній, переможцями тендеру на розробку Регіонального плану стала компанія Seureca Veolia, яка є глобальною консалтинговою інженерною компанією, що спеціалізується на управлінні ресурсами у галузі води, енергетики та відходів. Seureca входить до групи компаній Veolia Group — світового лідера з управління ресурсами.

«Розробка регіонального плану в такий спосіб, на мою думку, є максимально правильною. Оскільки його робитиме професійна команда фахівців, з величезним досвідом. Також це хороший приклад співпраці органів влади різних рівнів задля вирішення спільних проблем», — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Підготовка технічного завдання Регіонального плану координувалася з представниками ЄС та міністерств України й відповідає вимогам українського законодавства.

Куруватиме процес розробки Регіонального плану департамент природних ресурсів та екології Хмельницької обласної державної адміністрації у співпраці з офісом реалізації проєкту «Розумне Довкілля Хмельницький»

Важливим є те, що фінансування розробки Регіонального плану поводження з ТПВ Хмельницької області здійснюється за грантові кошти, а саме — Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (EU NIP).

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!