Рішення міської ради

Про затвердження містобудівної документації «Історико-архітектурного опорного плану м.Хмельницький з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам'яток та історичних ареалів»

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА


Рішення сорок другої сесії

№86 від 17.06.2020 р.

 

Про затвердження містобудівної документації «Історико-архітектурного опорного плану м.Хмельницький з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам'яток та історичних ареалів»

 

Розглянувши текстові та графічні матеріали містобудівної документації «Історико-архітектурного опорного плану м.Хмельницький з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам'яток та історичних ареалів» та пропозиції постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища та міського голови О.Симчишина, керуючись законами України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про охорону культурної спадщини», «Про екологічну мережу України», «Про місцеве самоврядування в Україні», постановами Кабінету Міністрів України від 26.07.2001 №878 «Про затвердження Списку історичних населених місць України», від 13.03.2002 №318 «Про затвердження Порядку визначення меж та режимів використання історичних ареалів населених місць», від 03.07.2006 №909 «Про затвердження Порядку визнання населеного місця історичним», наказами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.11.2011 №290 «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації», від 02.06.2011 №64 «Про затвердження Порядку розроблення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту», рішеннями міської ради від 16.03.2016 №4 «Про внесення змін до бюджету міста Хмельницького на 2016 рік», від 31.05.2017 №2 «Про затвердження Стратегії розвитку міста Хмельницького до 2025 року та Плану дій з реалізації Стратегії розвитку міста Хмельницького на 2017-2020 роки», від 09.10.2019р. №37 «Про затвердження схеми екологічної мережі міста Хмельницького», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити містобудівну документацію «Історико-архітектурний опорний план м.Хмельницький з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам'яток та історичних ареалів», розроблену підприємством об'єднання громадян «Інститут культурної спадщини» Всеукраїнської Ради з охорони культурної спадщини України.

2. Вважати зоною охоронюваного ландшафту території в межах: вул.Прибузької - вул.Трудової - зеленої зони вздовж р.Південний Буг - вул.Бандери до міського пляжу та р.Плоска в межах парку ім.Чекмана, за виключенням земельних ділянок, які перебувають у власності чи користуванні юридичних та фізичних осіб в межах, визначених схемою, яку доручити розробити управлінню земельних ресурсів та земельної реформи спільно з управлінням архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів.

3. Управлінню архітектури та містобудування забезпечити доступність матеріалів шляхом їх розміщення на офіційному веб-сайті міської ради, а також у загальнодоступному місці, крім інформації з обмеженим доступом, відповідно до законодавства.

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови А.Бондаренка та управління архітектури та містобудування.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

 

Міський голова О.СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!