Новини

Софія Кучман та Богдан Шостацький в рамках конкурсу «Книгоманія-2020» здобули звання «Суперчитач міста»

Перші два етапи «Книгоманії» відбулися в січні-лютому 2020 у всіх бібліотеках-філіях Хмельницької міської ЦБС. Участь у І та ІІ етапі Конкурсу взяло участь понад 400 читачів – учнів 6-7 класів. Діти, які стали «Суперчитачами» своїх бібліотек, змагались зі своїми ровесниками за звання «Суперчитач мікрорайону». До кінця лютого було обрано 10 Суперчитачів мікрорайонів!

Вперше ІІІ етап «Книгоманії-2020» відбувся у новому для Конкурсу форматі. Захід проходив на вулиці із дотриманням всіх карантинних вимог. Учасники - читачі протягом години у письмовій формі відповідали на літературні питання, розв’язували кросворди, тестові завдання, які розробили та надіслали організатори Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія».

Членам журі, серед яких були подільські письменники Віталій Міхалевський та Юрій Даценко, представник книгарні «Є» Марія Браславець, головний спеціаліст управління культури і туризму Хмельницької міської ради Світлана Прокопенко - було нелегко серед цікавих, начитаних, ерудованих конкурсантів обрати переможців. Після обговорення члени журі вирішили, що звання «Суперчитач міста» міста здобули читачка бібліотеки-філії для дітей №15 Софія Кучман та читач центральної бібліотеки Богдан Шостацький.

Всі учасники ІІІ етапу «Книгоманії» отримали подарунки – книги, блокноти та ручки.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!