Новини

ПРОТОКОЛ № 1 засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького

12 червня 2020 року м. Хмельницький

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту», на виконання рішення двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності та внесення змін у рішення сесій Хмельницької міської ради» із змінами, затвердженими рішенням позачергової сорок першої сесії міської ради від 29.04.2020 № 9 «Про внесення змін у рішення двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності та внесення змін у рішення сесій Хмельницької міської ради»», відповідно до рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 14.05.2020 року № 391 «Про затвердження складу комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького» затверджена комісія з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького у складі 12-ти осіб (далі – конкурсна комісія) і оголошені та проводяться конкурси на посади керівників закладу загальної середньої освіти міста Хмельницького (додається).

Присутні (відповідно до листка реєстрації членів конкурсної комісії):

 

Голова комісії:

КРИВАК Михайло Михайлович

 

– секретар Хмельницької міської ради.

 

 

Заступник голови комісії:

БАЛАБУСТ Надія Юріївна

 

– заступник директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради з економічних питань.

Відповідальний секретар комісії:

НАГОРНА Віталіна Володимирівна

 

– начальник відділу науки та педагогічних кадрів Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Члени комісії:

ГОРЕНКО Ольга Миколаївна

 

– член громадської організації «Асоціація директорів закладів освіт», директор навчально-виховного комплексу № 7 м. Хмельницького (за згодою);

ДЬОМА Вероніка Олексіївна

 

 

КОРІНЬОВСЬКИЙ Сергій Петрович

 

– головний спеціаліст-юрисконсульт управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області (за згодою);

– член громадської організації «Асоціація директорів закладів освіт», директор спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 м. Хмельницького (за згодою);

ОТРОШКО Оксана Іванівна

– головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області (за згодою);

 

 

ПОПИК Олександр Федорович

 

 

ТИМОШЕНКО Олег Сергійович

 

 

ЯНКОВЕНКО Петро Григорович

 

 

 

 

 

– перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (за згодою);

– голова Хмельницької міської організації профспілки працівників освіти та науки (за згодою);

– головний спеціаліст відділу позапланового контролю закладів освіти та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області (за згодою).

 

 

 

 

 

Всього: 10 членів комісії.

 

Відсутні: 2 члени комісії.

1. ПАВЛУНИК Альона Володимирівна, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області.

 

  1. ЯРОВА Анастасія Вікторівна, депутат Хмельницької міської ради (на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації Хмельницької міської ради, приєдналася на засідання комісії у момент голосування щодо допуску Гордійчука Олександра Васильовича до участі у конкурсному відборі на посаду директора ЗОШ № 22).

 

Присутні на засіданні конкурсної комісії:

 

Мельник Лариса, член громадської ради при Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

Барабаш Галина Іванівна, депутат Хмельницької обласної ради.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького

 

1. Про затвердження порядку денного засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького.

Доповідає: М. Кривак, голова комісії

 

2. Про дотримання норм Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності, затвердженого рішенням двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 із змінами.

 

Доповідає:

М. Кривак, голова комісії,

В. Нагорна, секретар комісії

 

3. Про розгляд документів, поданих претендентами на участь у конкурсах на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького та допуск/недопуск їх до етапів конкурсних відборів.

 

Доповідає: В. Нагорна, секретар комісії

 

4. Про делегування представників від конкурсної комісії для ознайомлення кандидатів із закладами освіти та затвердження графіків знайомства претендентів із закладами.

 

 

5. Про затвердження графіків проведення етапів конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького.

 

Доповідає: В. Нагорна, секретар комісії

 

6. Про розгляд і затвердження ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей.

 

Доповідає: В. Нагорна, секретар комісії

 

  1. Про обрання лічильної комісії для організації проведення таємного голосування з визначення переможців конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького.

Доповідає: М. Кривак, голова комісії

 

1. СЛУХАЛИ по першому питанню:

 

Кривака Михайла Михайловича, голову конкурсної комісії, секретаря Хмельницької міської ради, який ознайомив всіх членів конкурсної комісії із порядком денним засідання комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького (далі – конкурси) та запропонував його затвердити.

Зауваження та пропозиції до порядку денного відсутні.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити порядок денний.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 10 (десять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

2. СЛУХАЛИ по другому питанню:

 

Кривака Михайла Михайловича, голову конкурсної комісії «Про дотримання норм Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності, затвердженого рішенням двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 із змінами, затвердженими рішенням позачергової сорок першої сесії міської ради від 29.04.2020 № 9, який зазначив, що конкурсна комісія в своїй діяльності керується Законом України «Про повну загальну середню освіту», Положенням про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти (далі – Положення), рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 14.05.2020 року № 391 «Про затвердження складу комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького», наказом Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради від 14.05.2020 року № 65 «Про оголошення та проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького», відповідно до якого оголошені конкурси на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького згідно з додатком 1.

Нагорну Віталіну Володимирівну, секретаря конкурсної комісії, начальника відділу науки та педагогічних кадрів Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, яка зазначила, що відповідно до пунктів 13-17 Положення члени конкурсної комісії зобов’язані:

- брати участь у роботі конкурсної комісії та голосувати з питань порядку денного;

- заявляти самовідвід у разі наявності чи настання підстав, передбачених пунктом 12 Положення, що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії, а саме відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів.

Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості, об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності. Не допускається будь-яке втручання в діяльність конкурсної комісії, тиск на членів комісії та учасників конкурсу.

Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість членів затвердженого складу комісії. Члени конкурсної комісії можуть висловити свою окрему думку з відповідного питання, яка додається до протоколу засідання.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

Відповідно до 2 Положення посаду керівника закладу освіти може обіймати особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра (спеціаліста), стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років, організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності відповідно до цього Положення.

Не може обіймати посаду керівника закладу загальної середньої освіти особа, яка є недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена; має судимість за вчинення злочину; позбавлена права обіймати відповідну посаду; за рішенням суду визнана винною у вчиненні корупційного правопорушення; за рішенням суду визнана винною у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією; підпадає під заборону, встановлену Законом України «Про очищення влади».

В. Нагорна ознайомила членів комісії із етапами конкурсів у формі презентації (додається).

До участі у конкурсному відборі не можуть бути допущені особи, які:

- не можуть обіймати посаду керівника закладу загальної середньої освіти відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»;

- подали не всі документи, визначені цим Положенням відповідно до вимог чинного законодавства, для участі в конкурсі;

- подали документи після завершення строку їх подання.

Кандидати, які допущені до конкурсного відбору, проходять перевірку на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти у формі письмового тестування та вирішення письмового ситуаційного завдання з метою об’єктивної оцінки та перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти та професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти.

Здійснюватиметься відеофіксація та, за можливості, відеотрансляція конкурсних відборів з подальшим оприлюдненням на офіційному вебсайті Хмельницької міської ради та офіційному вебсайті Департаменту відеозапису впродовж одного робочого дня з дня його проведення.

Тестування містить 30 тестових завдань, які формуються спеціалістами Департаменту.

Кандидати, які за результатами тестування набрали 15 і менше балів, не допускаються до вирішення ситуаційного завдання та презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, про що й зазначається у протоколі.

Кандидати, які набрали 16 і більше балів, допускаються до вирішення письмового ситуаційного завдання, яке вирішується письмово державною мовою не довже 30 хвилин і оцінюються членами комісї за балами та критеріями відповідно до Положення.

Кандидат обирає одне із запропонованих варіантів ситуаційних завдань шляхом витягування його із запакованого конверту під час проведення конкурсного відбору.

Після складання тестування на знання законодавства та вирішення ситуаційного завдання, кандидат підписує та проставляє дату вирішення тестових завдань.

У визначений час та дату конкурсною комісією, кандидати презентують перспективний план розвитку закладу загальної середньої освіти, надають відповіді на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного відбору, після чого члени конкурсної комісії визначають переможця конкурсу шляхом таємного голосування або визнання конкурсу таким, що не відбувся. При проведенні таємного голосування лічильна комісія організовує проведення голосування бюлетенями.

На підставі рішення конкурсної комісії, з переможцем конкурсу укладається трудовий договір (контракт) у письмовій формі і підписується особою, яка виконує обов’язки директора Департаменту відповідно до повноважень, наданих Хмельницькою міською радою, який є підставою для видання наказу про призначення на посаду директора закладу освіти з дня, встановленого за угодою сторін у контракті.

Трудовий договір (контракт) укладається з переможцем конкурсу строком на шість років.

Трудовий договір (контракт) укладається з переможцем конкурсу, який призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше, строком на два роки. Після закінчення строку дії такого строкового трудового договору та за умови належного його виконання сторони мають право продовжити строк дії відповідного строкового трудового договору ще на чотири роки без проведення конкурсу.

Мельник Лариса поставила питання щодо формування складу комісії.

Кривак М.М. зауважив, що вимоги до членів конкурсної комісії та порядок її формування визначаються Положенням про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, затвердженим засновником. Комісія з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького затверджена рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 14.05.2020 року № 391 відповідно до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності та внесення змін у рішення сесій Хмельницької міської ради» із змінами, затвердженими рішенням позачергової сорок першої сесії міської ради від 29.04.2020 № 9.

ВИРІШИЛИ:

 

Членам комісії неухильно дотримуватися Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності, затвердженого рішенням двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 із змінами, затвердженими рішенням позачергової сорок першої сесії міської ради від 29.04.2020 № 9 «Про внесення змін у рішення двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності та внесення змін у рішення сесій Хмельницької міської ради»».

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 10 (десять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

3. СЛУХАЛИ по третьому питанню:

 

Нагорну Віталіну Володимирівну, секретаря конкурсної комісії, начальника відділу науки педагогічних кадрів Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради «Про розгляд документів поданих претендентами на участь у конкурсах на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького».

Нагорна В.В. зауважила, що відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту», п. 21 Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності, затвердженого рішенням двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 із змінами, затвердженими рішенням позачергової сорок першої сесії міської ради від 29.04.2020 № 9, для участі у конкурсі необхідно подати такі документи:

  • заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
  • автобіографію та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);
  • копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  • копію документа про вищу освіту (з додатком, що є його невід’ємною частиною) не нижче освітнього ступеня магістра (спеціаліста);
  • документ, що підтверджує вільне володіння державною мовою;
  • копію трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної (науково-педагогічної) роботи не менше трьох років на день їх подання;
  • довідку про відсутність судимості;
  • довідку про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду;
  • мотиваційний лист, складений у довільній формі;
  • заяву про наявність близьких родичів у складі конкурсної комісії.

Особа може надати інші документи, що підтверджують її професійні та/або моральні якості.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» та п. 28 Положення до участі у конкурсному відборі не можуть бути допущені особи, які:

- не можуть обіймати посаду керівника закладу загальної середньої освіти відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»;

- подали не всі документи, визначені законом, Положенням відповідно до вимог чинного законодавства, для участі в конкурсі;

- подали документи після завершення строку їх подання.

Термін подачі документів та вимоги до претендентів та подання всіх необхідних документів для участі у конкурсах, оприлюднені на офіційних вебсайтах Хмельницької міської ради, Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

В. Нагорна повідомила про те, що протягом 27 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсів, а саме з 15.05.2020 року по 10.06.2020 року включно здійснювався прийом документів від претендентів на участь у конкурсах на заклади загальної середньої освіти міста.

Секретарю конкурсної комісії надійшла 41 заява про допуск до участі у конкурсах від громадян, які претендують на участь у конкурсах на посади директорів закладів загальної середньої освіти міста.

В. Нагорна зазначила, що документи, які подані претендентами на участь у конкурсі на посаду керівника закладу освіти, прийняті в установленому порядку відповідно до оприлюдненого оголошення, заяви зареєстровані у журналі обліку заяв претендентів на участь у конкурсах, описи документів сформовані та готові для представлення на розгляд конкурсній комісії.

В. Нагорна ознайомила усіх членів конкурсної комісії із документами, поданими претендентами на участь у конкурсах відповідно до Положення та інформаційною довідкою по кожному претенденту окремо згідно з додатками 2-26. Ознайомившись із представленими документами претендентів на участь у конкурсах на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста.

 

 

ВИСТУПИЛИ:

  • В.В. зазначила, що документи претендентів на участь у конкурсах, які відповідають кваліфікаційним вимогам до директора закладу загальної середньої освіти та відповідають вимогам допуску до участі у конкурсах, визначених Законом України «Про повну загальну середню освіту та Положенням, можуть бути допущені до участі у конкурсних відборах на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста (далі – конкурсні відбори).

Нагорна В.В. зазначила, що документи претендентів на участь у конкурсах не відповідають кваліфікаційним вимогам до директора закладу загальної середньої освіти і вимогам допуску до участі у конкурсах, не можуть бути допущені до участі у конкурсних відборах на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста у зв’язку із неподанням всіх необхідних документів для участі у конкурсі, визначених Законом України «Про повну загальну середню освіту та Положенням.

Л. Мельник зауважила щодо укладення угод Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради із сервісними центрами МРЕО щодо сприяння видання довідок про відсутність судимості.

Н. Балабуст, заступник голови комісії зауважила, що прийом документів здійснювався 27 календарних днів, і за такий період, той хто виявив бажання взяти участь у конкурсі, мав достатньо часу, щоб отримати довідку про відсутність судимості.

Нагорна В. зауважила про необхідність подання заяви про самовідвід у разі наявності чи настання підстав, передбачених пунктом 12 Положення, що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії, а саме відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів. Від членів комісії не було заяв щодо наявності близької особи або особи, яка може мати конфлікт інтересів стосовно учасників конкурсів.

Ярова А.В., член комісії приєдналася на засідання комісії у момент голосування щодо допуску Гордійчука Олександра Васильовича до участі у конкурсному відборі на посаду директора ЗОШ № 22.

М. Кривак запропонував провести відкрите голосування щодо допуску претендентів до етапів конкурсних відборів на посади керівників закладів освіти по кожному окремо на кожний заклад загальної середньої освіти (результати голосування додаються згідно з додатком 27).

Пропозицій та зауважень по кандидатурах не було.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 11 (одинадцять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

М. Кривак поставив питання на голосування про затвердження результатів голосування щодо допуску претендентів до етапів конкурсних відборів на посади керівників закладів освіти та оприлюднення на офіційному вебсайті Хмельницької міської ради та офіційному вебсайті Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради переліку осіб, яких допущено до участі у конкурсних відборах (далі – кандидатів) згідно з додатками 27 і 28.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 11 (одинадцять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити результати голосування щодо допуску претендентів до етапів конкурсних відборів на посади керівників закладів освіти згідно з додатком 27.

2. Оприлюднити на офіційному вебсайті Хмельницької міської ради та офіційному вебсайті Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради перелік осіб, яких допущено до участі у конкурсних відборах (далі – кандидати) згідно з додатком 28.

 

4. СЛУХАЛИ по четвертому питанню:

 

Нагорну Віталіну Володимирівну, секретаря конкурсної комісії «Про делегування представників від конкурсної комісії для ознайомлення кандидатів із закладами освіти, трудовими колективами та представниками батьківського самоврядування та визначення дати ознайомлення кандидатів із закладами освіти».

В. Нагорна ознайомила членів комісії із графіком проведення знайомства кандидатів на посади керівників закладів освіти із закладами освіти згідно із додатком 29.

Представник від конкурсної комісії організовує та забезпечує ознайомлення кандидатів із закладом освіти, на посаду керівника якого оголошений конкурс, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування не пізніше п’яти робочих днів до початку проведення конкурсного відбору.

ВИСТУПИЛИ:

М. Кривак зауважив, що адміністрації закладів повинні забезпечити знайомство із закладом та громадськістю закладу із дотриманням карантинних вимог відповідно до чинного законодавства.

В. Нагорна зауважила, що адміністрації закладу необхідно створити сприятливі умови для максимального ознайомлення із закладом освіти та представлення усіх кандидатів на посаду директора у рівних умовах та запропонувала з етичних міркувань ознайомити кожного кандидата із трудовим колективом окремо.

Членами комісії були внесені уточнення щодо графіків.

М. Кривак запропонував затвердити графік знайомств кандидатів на посади керівників закладів освіти із закладами освіти згідно з додатком.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 11 (одинадцять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

ВИРІШИЛИ:

1. Делегувати членів комісії та затвердити графік знайомств кандидатів на посади керівників закладів освіти із закладами освіти згідно з додатком 29.

ВИСТУПИЛИ:

М. Кривак поставив питання на голосування про організацію адміністраціями закладів освіти знайомства кандидатів на посади керівників закладів освіти із закладами освіти з дотриманням карантинних вимог.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 11 (одинадцять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

ВИРІШИЛИ:

2. Рекомендувати адміністраціям закладів загальної середньої освіти здійснювати організацію знайомства кандидатів на посади керівників закладів із закладом, трудовим колективом та батьківською громадськістю з дотриманням карантинних вимог відповідно до чинного законодавства.

 

5. СЛУХАЛИ по пятому питанню:

Віталіну Нагорну «Про визначення дати та часу проведення етапів конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького», яка зазначила, що тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти та вирішення ситуаційного завдання проводяться в один день.

В. Нагорна, зазначила, що тестування проходить письмово не довше 60 хвилин у присутності членів комісії не менше двох третин від її затвердженого складу.

  • проходження тестування кандидати, які набрали 16 і більше правильних відповідей, переходять до виконання ситуаційного завдання, яке вирішується письмово державною мовою не довше 30 хвилин.

Середнє арифметичне значення індивідуальних балів членів конкурсної комісії є остаточними балами вирішення ситуаційного завдання.

В. Нагорна, яка звернула увагу на необхідності оцінювання ситуаційного завдання кожним членом комісії індивідуально за критеріями відповідно до норм Положення, заповнення відомостей проведення тестування та вирішення ситуаційного завдання кандидатів на посади керівників.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Кривак М.М., голова конкурсної комісії, який запропонував 26.06.2020 року о 10.00 провести І етап (тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти) та о 12.00 провести ІІ етап (вирішення ситуаційного завдання) конкурсних відборів для усіх кандидатів разом у сесійній залі Хмельницької міської ради з дотриманням карантинних вимог.

В. Нагорна наголосила на тому, що ІІІ етап конкурсного відбору необхідно провести по кожному закладу загальної середньої освіти окремо щодо відкритої та публічної презентації перспективного плану розвитку закладу освіти та надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного відбору.

Нагорна В.В. запропонувала графіки проведення презентацій із розрахунку 60 хвилин на кожен заклад.

Кривак М.М. зауважив на необхідності заслуховування програми розвитку і надання відповідей на запитання членів комісії із розрахунку 60 хвилин на одного кандидата.

Попик О.Ф. запропонував виділити 30 хвилин на кожну презентацію, 15 хвилин на запитання членів комісії та 5 хвилин на голосування.

Горенко О.М. запропонувала регламент презентації програми розвитку до 15 хв. На кожну особу.

Тимошенко О.С. запропонував виділити по 5 хв. на запитання членів комісії.

Попик О.Ф. вніс пропозицію щодо підрахунку балів за тестування та вирішення ситуаційного завдання з використанням інформаційних технологій у форматі Word Excel.

Мельник Л.М. запропонувала провести презентації програм розвитку закладів освіти міста у зеленій залі Хмельницької міської ради.

Кривак М.М. зауважив про можливість розгляду пропозиції Л. Мельник, але із врахуванням роботи органу місцевого самоврядування.

Кривак М.М. вніс пропозицію провести презентацію програми розвитку закладу освіти і надання відповідей на запитання членів комісії із розрахунку 40 хвилин на одного кандидата та відповідно внести корективи у графіки та винести їх затвердження на позачергове засідання комісії.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 11 (одинадцять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

ВИРІШИЛИ:

 

1. Провести 26.06.2020 року о 10.00 у сесійній залі Хмельницької міської ради І етап конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького (тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти).

2. Провести 26.06.2020 року о 12.00 у сесійній залі Хмельницької міської ради ІІ етап конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького (вирішення ситуаційного завдання на перевірку професійних компетентностей).

3. Винести на розгляд конкурсної комісії та затвердити 16.06.2010 року о 15.00 графіки проведення ІІІ етапу конкурсних відборів щодо презентації програм розвитку закладів освіти і надання відповідей на запитання членів комісії.

 

6. СЛУХАЛИ по шостому питанню:

 

Нагорну В.В., секретаря конкурсної комісії «Про затвердження ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти», яка зазначила про необхідність затвердження ситуаційних завдань на знання професійних компетентностей. Запропонувала запакувати варіанти ситуаційних завдань у конверти перед початком вирішення їх кандидатами. Подані на розгляд членів комісії 10 варіантів завдань.

 

ВИСТУПИЛИ:

Попик О.Ф., член конкурсної комісії, який запропонував доповнити наявні варіанти

ситуаційних завдань питаннями фінансово-господарської діяльності закладів освіти та питань до нового закону у сфері повної загальної середньої освіти.

Кривак М.М., голова комісії підтримав пропозицію щодо збільшення кількості ситуаційних завдань пропорційно кількості кандидатів.

Отрошко О.І., член комісії зауважила, що 36 варіантів ситуаційних завдань є занадто великою кількістю.

Попик О.Ф. запропонував доопрацювати та розширити перелік ситуаційних завдань до 18 варіантів і розглянути на позачерговому засіданні комісії, яку організувати 16.06.2020 року о 15.00 в Департаменті освіти та науки.

Кривак М.М. виніс пропозицію проголосувати щодо розширення до 18 ситуаційних письмових ситуаційних завдань на знання професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти та розглянути на позачерговому засідання комісії 16.06.2020 року о 15.00.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 11 (одинадцять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

ВИРІШИЛИ:

Збільшити кількість варіантів ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти та затвердити варіанти завдань на позачерговому засіданні комісії, що відбудеться 16.06.2020 року о 15.00 в Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

 

7. СЛУХАЛИ по сьомому питанню:

 

Михайла Кривака, який зазначив про необхідність обрання лічильної комісії для організації проведення таємного голосування з визначення переможців конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти та підрахунку голосів членів конкурсної комісії у складі 4-х осіб та на засіданні лічильної комісії обрати зі свого складу голову лічильної комісії ісекретаря.

Лічильна комісія самостійно здійснює підрахунок голосів, оформляє відповідні протоколи та оголошує результати голосування на засіданні конкурсної комісії, про що й фіксується у протоколі конкурсної комісії.

 

ВИСТУПИЛИ:

Кривак М.М. запропонував обрати по одному представнику від кожної сторони делегованих членів комісії.

Кривак М.М. виніс пропозицію щодо кандидатур членів лічильної комісії:

  1. ГОРЕНКО Ольга Миколаївна, член громадської організації «Асоціація директорів закладів освіт», директор навчально-виховного комплексу № 7 м. Хмельницького;
  2. ОТРОШКО Оксана Іванівна, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області;
  3. ПОПИК Олександр Федорович, перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;
  4. ЯРОВА Анастасія Вікторівна, депутат Хмельницької міської ради.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«за» – 11 (одинадцять);

«проти» – 0 (нуль);

«утрималися» – 0 (нуль).

 

 

ВИРІШИЛИ:

Обрати лічильну комісію для організації проведення таємного голосування з визначення переможців конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького у складі:

  1. ГОРЕНКО Ольга Миколаївна, член громадської організації «Асоціація директорів закладів освіт», директор навчально-виховного комплексу № 7 м. Хмельницького;
  2. ОТРОШКО Оксана Іванівна, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області;
  3. ПОПИК Олександр Федорович, перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;
  4. ЯРОВА Анастасія Вікторівна, депутат Хмельницької міської ради.

 

УХВАЛИЛИ:

 

За результатами відкритого голосування членів комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького:

 

  1. Неухильно дотримуватися членам комісії та кандидатам на посади керівників закладів освіти міста Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності, затвердженого рішенням двадцять другої сесії Хмельницької міської ради від 04.07.2018 № 18 із змінами, затвердженими рішенням позачергової сорок першої сесії міської ради від 29.04.2020 № 9.
  2. Затвердити результати голосування щодо допуску претендентів до етапів конкурсних відборів на посади керівників закладів освіти згідно з додатком 27.
  3. Оприлюднити на офіційному вебсайті Хмельницької міської ради та офіційному вебсайті Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради перелік осіб, яких допущено до участі у конкурсних відборах згідно з додатком 28.

 

  1. Затвердити графік знайомств кандидатів на посади керівників закладів освіти із закладами освіти та делегувати членів комісії для ознайомлення претендентів згідно з додатком 29.

 

  1. Рекомендувати адміністраціям закладів загальної середньої освіти здійснювати організацію знайомства кандидатів на посади керівників закладів із закладом, трудовим колективом та батьківською громадськістю з дотриманням карантинних вимог відповідно до чинного законодавства.

 

  1. Провести І етап конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького (тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти).

26.06.2020 року о 10.00

  1. Провести ІІ етап конкурсних відборів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького (вирішення ситуаційного завдання на перевірку професійних компетентностей).

26.06.2020 року о 12.00

  1. Винести на розгляд конкурсної комісії та затвердити графіки проведення ІІІ етапу конкурсних відборів щодо презентації програм розвитку закладів освіти і надання відповідей на запитання членів комісії .

16.06.2010 року о 15.00

  1. Збільшити кількість варіантів ситуаційних завдань для перевірки професійних компетентностей кандидата на посаду керівника закладу освіти та затвердити їх на позачерговому засіданні комісії.

16.06.2020 року о 15.00

  1. Обрати лічильну комісію для організації проведення таємного голосування з визначення переможців конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького у складі:
  1. ГОРЕНКО Ольга Миколаївна, член громадської організації «Асоціація директорів закладів освіт», директор навчально-виховного комплексу № 7 м. Хмельницького;
  2. ОТРОШКО Оксана Іванівна, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області;
  3. ПОПИК Олександр Федорович, перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;
  4. ЯРОВА Анастасія Вікторівна, депутат Хмельницької міської ради.

 

 

Голова конкурсної комісії:

 

_______________

 

 

М. КРИВАК

Заступник голови конкурсної комісії:

_______________

 

Н. БАЛАБУСТ

Секретар конкурсної комісії:

_______________

 

В. НАГОРНА

Члени конкурсної комісії:

 

 

_______________

 

 

О. ГОРЕНКО

 

_______________

 

В. ДЬОМА

 

_______________

 

С. КОРІНЬОВСЬКИЙ

 

_______________

 

О. ОТРОШКО

 

_______________

 

О. ПОПИК

 

 

 

_______________

 

О. ТИМОШЕНКО

 

 

______________

 

П. ЯНКОВЕНКО

 

             

______________ А. ЯРОВА

 

 

 

Додаток 1 до протоколу

від 12.06.2020 № 1

СПИСОК

закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького,

на посади керівників яких оголошені конкурси

 

  1. Хмельницька гімназія № 1 імені Володимира Красицького.
  2. Хмельницьке навчально-виховне об’єднання № 1 «Школа-дитячий садок».
  3. Гімназія № 2 м. Хмельницького.
  4. Хмельницька загальноосвітня школа І ступеня № 4.
  5. Хмельницький навчально-виховний комплекс № 4.
  6. Технологічний багатопрофільний ліцей з загальноосвітніми класами м. Хмельницького імені Артема Мазура.
  7. Хмельницька спеціалізована середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням німецької мови з 1-го класу.
  8. Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 міста Хмельницького.
  9. Навчально-виховний комплекс № 9 м. Хмельницького.
  10. Навчально-виховний комплекс № 10 м. Хмельницького.
  11. Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 м. Хмельницького.
  12. Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 14.
  13. Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13 імені М.К. Чекмана.
  14. Хмельницький колегіум імені Володимира Козубняка.
  15. Хмельницький ліцей № 17.
  16. Хмельницька середня загальноосвітня школа № 18 І-ІІІ ступенів ім. В. Чорновола.
  17. Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 21.
  18. Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 імені Олега Ольжича.
  19. Навчально-виховне об’єднання № 23 м. Хмельницького.
  20. Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24.
  21. Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 імені Дмитра Іваха м. Хмельницького.
  22. Хмельницьке навчально-виховне об’єднання № 28.
  23. Хмельницька спеціалізована школа І ступеня № 30.
  24. Хмельницька спеціальна загальноосвітня школа № 32.
  25. Хмельницька санаторна школа із збереженням у складі закладу освіти інтернату з цілодобовим повним утриманням учнів (вихованців).

Додатки 2-26 до протоколу №1 від 12.06.2020

Додаток 27 до протоколу №1 від 12.06.2020

Додаток 28 до протоколу №1 від 12.06.2020

Додаток 29 до протоколу №1 від 12.06.2020

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!