Новини

Як фізичній особі-підприємцю, яка у зв’язку з карантином зупинила або скоротила свою діяльність отримати допомогу по частковому безробіттю?

Які документи подає ФОП, щоб отримати допомогу на себе?

- заяву на отримання допомоги у довільній формі;

- копію наказу із зазначенням дати початку зупинення/скорочення діяльності;

- відомість про фізичну особу-підприємця, який є застрахованою особою, за формою, згідно з додатком 2 ПОРЯДКУ.

- довідка про сплату ЄСВ за останні 6 місяців, які передують даті зупинення/скорочення діяльності.

Пакет документів можна подати через скриньку для кореспонденції розміщену на вході центру зайнятості чи філії Хмельницького ОЦЗ або поштовим відправленням.

У якому розмірі надаватиметься допомога ФОП?

Допомога встановлюється із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄСВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Для фізичних осіб-підприємців, які звільнені від сплати ЄСВ допомога по частковому безробіттю надається з розрахунку двох третин розміру мінімальної заробітної плати.

Допомога надається на період зупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину. Ця виплата не оподатковується.

Протягом якого часу можна оформити допомогу?

- 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності.

Де можна отримати консультацію щодо оформлення допомоги?

У будь-якому центрі зайнятості чи філії Хмельницького ОЦЗ, або у відділі організації надання послуг роботодавцям Хмельницького обласного центру зайнятості за номером телефону (0382) 79-57-40.

Більше про ПОРЯДОК затвердженний постановою КМУ № 453 від 03.06.2020 читайте за посиланням 

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!