Запрошуємо долучитися до обговорення пропозиції щодо перейменування вулиці Герцена на вулицю Гната Чекірди

Громадське обговорення проводиться топонімічною комісією, управлінням організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 року №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Пропозиція внесена топонімічною комісією на засіданні 20 травня 2020 року, враховуючи звернення Хмельницької обласної організації Національної спілки архітекторів України.

Пропозиція обґрунтована доцільністю вшанування пам’яті видатного хмельницького архітектора Гната Петровича Чекірди.

Гнат Петрович Чекірда 36 років працював у місті Хмельницькому, створюючи його архітектурний образ. Саме авторству Г. Чекірди належать найбільш знакові для міста Хмельницького будівлі, які уособлюють сучасний архітектурний образ міста: міське пожежне депо (тепер кінотеатр «Планета»), палац культури облпромради (тепер обласна філармонія), адміністративне приміщення облспоживспілки, брав участь у оформленні інтер’єрів Будинку Рад, спроектував центральний парк відпочинку (тепер парк ім. М. Чекмана), багато інших адміністративних та житлових будинків. У 2020 році виповнилось 100 років від дня народження Гната Чекірди.

До вулиці Герцена прилягають спроектовані Гнатом Чекірдою будівлі обласної філармонії та облспоживспілки.

Пропозиції (зауваження) щодо питання, винесеного на громадське обговорення, приймаються до 15 липня 2020 року.

Результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради до 21 липня 2020 року.

Пропозиції щодо питання, винесеного на громадське обговорення, можна надсилати також на електронну адресу: [email protected]

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!