Новини

Хмельничани вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Щорічно, у третю неділю травня, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Традиційно в цей день до пам’ятника «Ангел скорботи» лягли квіти, як згадка про мільйони наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму та були знищені каральною системою.

Протягом 1937 – 1938 років тоталітарною системою були знищені, стали в'язнями ГУЛАГу, були позбавлені батьківського дому і вислані на чужину мільйони українців.

Терор носив цілеспрямований, організований характер та вразив практично всі верстви української нації – інтелігенцію, військовиків, політиків, церковнослужителів, діячів культури та мистецтва, селян. Репресіям підлягав кожен, запідозрений у найтяжчому зі злочинів - любові до України.

Лише у Хмельницькій області понад 120 тисяч осіб стали жертвами політичних репресій, 53 тисячі з них – розстріляні.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!