Рішення міської ради

Про розгляд звернення юридичної особи

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА


Рішення позачергової сорок першої сесії

№14 від 29.04.2020 р.

 

Про розгляд звернення юридичної особи

 

До Хмельницької міської ради 14.08.2019 року надійшло звернення гаражного кооперативу «Автолюбитель» про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 11510 м2, в т.ч. ділянка №1 площею 640 м2 та ділянка №2 площею 10870 м2, що розташовані за адресою: Хмельницька область, м.Хмельницький, вул.Купріна,64 для гаражного будівництва з метою передачі її в оренду.

Листом від 30.08.2019 №04-001-3412 заявника було повідомлено про відсутність законних підстав для надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення зазначеної у зверненні земельної ділянки. Не погоджуючись з отриманою відповіддю, гаражний кооператив «Автолюбитель» звернувся до суду.

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2020 року (справа №560/48/20) задоволено адміністративний позов гаражного кооперативу «Автолюбитель» до Хмельницької міської ради. Визнано протиправною бездіяльність Хмельницької міської ради щодо нерозгляду на пленарному засіданні сесії звернення гаражного кооперативу «Автолюбитель» від 14.08.2019 року про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Крім того, зобов’язано Хмельницьку міську раду розглянути на пленарному засіданні сесії звернення гаражного кооперативу «Автолюбитель» від 14.08.2019 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,1510 га, в т.ч. ділянка №1 площею 0,0640 га, ділянка №2 площею 1,0870 га, що розташована за адресою: Хмельницька обл., м.Хмельницький, вул.Купріна64, для гаражного будівництва з метою передачі її в оренду.

На виконання рішення суду, розглянувши звернення гаражного кооперативу «Автолюбитель» від 14.08.2019 року про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,1510 га, в т.ч. ділянка №1 площею 0,0640 га, ділянка №2 площею 1,0870 га, що розташовані за адресою: Хмельницька обл., м.Хмельницький, вул.Купріна,64, для гаражного будівництва з метою передачі її в оренду, вказаний дозвіл не може бути наданий, виходячи з наступного.

Порядок передачі в оренду земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності,  встановлений ст.124 Земельного кодексу України. При цьому, згідно  частини 2 зазначеної статті передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, встановлених частиною другою, третьою статті 134 Земельного кодексу України.

Відповідно до ст.134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної та комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об’єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті. У переліку випадків, передбачених частиною другою статті 134 Земельного кодексу України, коли не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної та комунальної власності або права на них, відсутній випадок передачі земельної ділянки в оренду гаражним кооперативам для гаражного будівництва, а тому право на зазначену у зверненні гаражного кооперативу «Автолюбитель» земельну ділянку відповідно до вищевказаної статті Земельного кодексу України має отримуватись на конкурентних засадах.

Враховуючи вищевикладене, на виконання рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2020 року по справі №560/48/20, розглянувши пропозицію постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 20 березня 2020 року, керуючись Земельним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Відмовити гаражному кооперативу «Автолюбитель» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 11510 м2, в т.ч. ділянка №1 площею 640 м2 та ділянка №2 площею 10870 м2, що розташовані за адресою: Хмельницька область, м.Хмельницький, вул.Купріна,64 для гаражного будівництва з метою передачі її в оренду.

2. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови А.Бондаренка і управління земельних ресурсів та земельної реформи.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

 

Міський голова О.СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!