Новини

На сесії депутати підтримали медиків та підприємців

Коментар міського голови Олександра Симчишина про результати позачергової 41 сесії Хмельницької міської ради:

«Провели позачергове засідання сесії міської ради. Розглянули 17 питань порядку денного.

В першу чергу збиралися заради змін до бюджету. Попередні підрахунки показують, що лише за квітень ми недоотримаємо близько 40 мільйонів гривень.

Сьогодні:

- зменшили на 2 млн 800 тис. грн видатки на утримання виконкому міської ради та структурних підрозділів. Отже, майже повністю відмовилися від премій; додали 2 млн грн з резервного фонду і ці разом 4 млн 800 тис. грн спрямували на медицину. Із цих коштів 3 млн 506 тис. грн піде на муніципальну надбавку працівникам інфекційної лікарні і медиків з мобільних бригад. Ми вже виплатили схожу премію для інфекційної минулого місяця. Молодший медперсонал інфекційної лікарні отримає в квітні і травні по 4 тис. грн за місяць додатково, як муніципальну надбавку, середній медичний персонал - 7 тис. грн, лікарі - 10 тис грн. По 5 тис. грн отримають медики з мобільних бригад.

Зараз маємо безпрецендентну ситуацію: медикам інфекційної не вистачає коштів від держави на зарплату. Дефіцит 750 тис. грн. Я вже не кажу про обіцяні Урядом 300% доплати. Сьогодні з депутатами спрямували звернення з цього приводу до керівництва держави. Переконаний, що так не повинно бути в умовах пандемії.

- Ще 200 тис. грн витратимо на ремонт станції швидкої допомоги, що знаходиться в міській лікарні. 360 тисяч гривень - на придбання низькотемпературної морозильної камери для обласного лабораторного центру. 421 тис. грн - на компресійну установку кисню для інфекційної лікарні, 310 тис. грн - на кисневі концентратори.

Підтримали підприємців, що не можуть працювати в умовах карантину:

- звільнили від єдиного податку підприємців 1 та 2 групи, діяльність яких заборонена в умовах карантину, за травень. Це близько 13 700 платників.

- Звільнили ринки від земельного податку та плати за оренду землі за квітень. Закликаю директорів ринків перерахувати орендну плату для підприємців у частині наданих пільг. Нагадую, що підприємці на комунальних ринках від абонплати на період, коли не працюють, звільнені повністю.

- Не платитимуть за оренду і орендарі комунального майна, діяльність яких заборонена на період карантину.

- Скасували і плату за сервітути для тих, хто не працює через карантин.

Крім цього:

- запустили процес реконструкції каналізаційно-насосних станцій №2, 7, 12 за кредитні і грантові кошти НЕФКО.

- Додали кошти для НВО №1, щоби, поки немає навчального процесу, зробити повністю їдальню і перехід в новий корпус.

- Збільшили кількість діток, що отримують від міської ради стипендії як обдаровані. Якщо в 2015 році така стипендія була 300 гривень, то тепер - 1100 гривень.

- Відвели земельні ділянки під два нові сквери.

- Затвердили відведення земельної ділянки по вулиці Січових Стрільців під будівництво ще однієї школи (4,3 га).

Додам, що продуктові ринки і кавові точки та кіоски працюватимуть в місті з 1 травня!!!

Усім депутатам дякую за плідну і злагоджену роботу!».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!