Новини

Хмельницькі школярі під час уроків будуть використовувати «розумні дошки»

Сьогодні в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №21 презентували мультиборд, який полегшить навчальний процес, а також зробить уроки більш цікавими для учнів. Від травня минулого року в десяти школах міста такі «розумні дошки» уже активно використовували під час уроків. Задоволені були як вчителі, так і школярі, адже використання сучасних технологій дозволяє учням навчатися із задоволенням та гарним результатом. Від сьогодні такі технологічні новинки є в кожній школі міста.

«Близько року тому я вперше побачив презентацію «Розумної дошки» під час освітнього фестивалю і загорівся бажанням купити такі для наших шкіл. Майбутнє - за технологіями. Минулого року придбали 10 таких дошок, щоб побачити, як вони зарекомендують себе у роботі. Враження і вчителів, і учнів дуже позитивні. Цього року купили прилади вже у кожну школу міста. Звісно, я розумію, що однієї «Розумної дошки» на всю школу - мало. Тому і надалі плануватимемо їх купівлю. Ідеально, якщо на один навчальний заклад таких дошок буде 5-6», - розповів міський голова Олександр Симчишин.

За кошти міського бюджету для 35 закладів загальної середньої освіти придбано мультиборди на суму понад 3 мільйона гривень. Так, у 2019 році закуплено 10 мультибордів на суму 1 млн. 400 тис. грн, у 2020 році – 25 мультибордів на суму 2 млн. 639 тис. грн.

На обладнанні встановлено сучасне програмне забезпечення, що урізноманітнює інструментарій шкільних уроків за допомогою ілюстраційних, анімаційних і творчих презентаційних можливостей. Видовищні інтерактивні елементи та вбудовані додатки, призначені для розвитку навичок, проведення дослідів та ілюстрування, посилюють зацікавленість і мотивацію учнів до навчання.

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!