Новини

«Кобзар» – це слово на кожен день»

Проект під такою назвою триває у Народному Домі “Просвіти” та присвячений 206-ій річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. У його рамках сьогодні, 10 березня, в архівному відділі Хмельницької міської ради відбулася зустріч учнів 9 Г класу НВК № 10 м. Хмельницького з головою Хмельницького міського Товариства української мови імені Тараса Шевченка Зоєю Діденко. Діяльність товариства спрямована на популяризацію та утвердження української національної ідеї, державної української мови, розвиток національної культури, відродження історичної пам’яті, формування національної свідомості, піднесення духовності та добробуту українського народу. Зоя Олександрівна ділилася знаннями про відомого на увесь світ письменника, художника та скульптора. Школярі дізналися чимало нового та цікавого про славетного Українця, його життя і творчість.

У рамках вищезазначеного проекту, розроблено різнопланові тематичні заходи. Мета проекту – достойно вшанувати нашу Національну Біблію! Немає сумніву, просвітницький проект допоможе ще глибше усвідомити необхідність і важливість слова Тараса Шевченка в житті сучасних українців.

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!