Новини

Стипендіями відзначили 15 найуспішніших спортсменів і 15 тренерів

Міський голова Олександр Симчишин зустрівся із кращими спортсменами Хмельницького та їх тренерами.

«До 2017 року тільки 10 спортсменів отримували стипендію 75% від прожиткового мінімуму, а тренери не отримували взагалі. Зважаючи на те, що рік 2020 - Олімпійський, а також успішні результати наших спортсменів зростають з року в рік вирішили, що далі стипендію будуть отримувати вже 20 спортсменів і 20 тренерів. З 2019 року окрему щомісячну стипендію 10 000 грн отримують спортсмени, які виступатимуть на Олімпійських іграх. Таких у нас троє. Також виплачуємо їм по 75 тисяч гривень на підготовку до Олімпійських ігор. А якщо повернуться із високими результатами (а це I-VI місця) - також отримають фінансову винагороду. Додам, що за свої успіхи двоє з них отримали земельні ділянки, двоє олімпійців – житло», - сказав Олександр Сергійович.

Окремо відзначили подарунками спортсменів і тренерів з різних видів спорту.

В 2019 році 11,5 млн грн було виділено на фінансову підтримку ігрових видів спорту, понад 4 млн грн на індивідуальні види спорту, 2 млн грн на придбання обладнання та спортивного інвентарю. Окремо фінансувалися усі міські дитячо-юнацькі спортивні школи.

З 2020 року тренерам ДЮСШ підвищено заробітну плату (від 20% до 80%, у залежності від категорії).

Також фінансувалося будівництво спортивної інфраструктури.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!