Новини

Хмельничан запрошують на презентацію альбому «Живопис голкою Ніни Гончарук»

14 січня о 16.00 у дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва за адресою вул. Проскурівська, 67 відбудеться презентація альбому «Живопис голкою Ніни Гончарук». Альбом Ніни Гончарук видано відповідно до Програми підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською».

Видання  представляє багатий та різноплановий творчий доробок Ніни Гончарук.

Під час презентації хмельничан та гостей міста чекає знайомство з виставкою робіт майстрині.

Гончарук Ніна Іванівна народилася 11 січня 1949 р. в с. Видошня  на  Ярмолинеччині.

Освіта вища. Ніна Іванівна є членом Спілки митців народного та сучасного мистецтва м. Хмельницького, «Рукотворів», член спілки Всеукраїнського громадсько-творчого об'єднання «Ексклюзив» (м. Київ), є членом спілки художників України «Золота палітра» (м. Київ).

З 1999 р. почала вишивати картини, поступово вдосконалюючи майстерність, використовуючи авторську техніку, з 2009 р. отримала патент на власну техніку.

У списку майстрині – 260 виставок, із них 79 – персональні.

Тільки у Києві відбулося більше 50 виставок. У доробку майстрині-художниці виконано 232 різножанрові роботи, кожна з яких створена з глибокою любов'ю до України, її неперевершеної природи, видатних постатей. Її роботи знаходяться у приватних колекціях багатьох країн світу. Лауреат міської премії імені Богдана Хмельницького.

Програма підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською» прийнята на сесії Хмельницької міської ради  27.12.2017 для популяризації та поширення української книги. Особливу увагу приділено підтримці місцевих авторів.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!