Новини

Хмельницький готується до свята Водохреща

19 січня православні та греко-католики відзначають третє завершальне свято різдвяно-новорічного циклу Водохреще або Богоявлення. За старовинною традицією цього дня чимало хмельничан готуються зануритися в крижану воду, адже вважається, що хрещенська вода приносить духовне і тілесне здоров’я.

З метою безпечного купання й охорони життя людей у водохрещенський Святвечір та Водохреща Господнього у період з 22.00 18 січня до 22.00 19 січня на правому березі річки Південний Буг буде облаштовано 4 місця для купання: 3 ополонки поблизу аварійно-рятувальної станції (пров. Човновий, 11) та одна поблизу дитячо-юнацької спортивної школи №3 «Спартак». Крім цього, зануритися в ополонку можна буде й на лівому березі річки в районі міського пляжу. У випадку плюсової температури та відсутності льоду для формування ополонок занурюватися можна буде із пірсу. Слідкуйте за оновленням інформації на сайті.

Церемонія освячення води відбудеться 19 січня о 9.30 на правому березі річки, поблизу аварійно-рятувальної станції.

Традиційно для любителів зимового купання буде створено сприятливі умови. У місці святкування буде організовано пункти обігріву, роздягальні, а також можливість зігрітись гарячим чаєм. Аби мінімізувати ймовірність нещасних випадків тут чергуватимуть медики, працівники ДСНС та міської комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах. За охороною громадського порядку слідкуватимуть працівники міського відділу поліції та муніципальної дружини.

На місці святкування буде встановлено додаткові сміттєві баки та біотуалети.

Управління з питань цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради застерігає:

- будьте обережні при зануренні у воду, виконуйте всі вказівки рятувальників;

- не скупчуйтесь біля ополонки;

- не занурюйтесь у воду після вживання спиртних напоїв.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!