Новини

Хмельницькі пластуни привезли до міста Благодатний Вифлеємський вогонь і передали його міському голові

Хмельницькі пластуни привезли до міста Благодатний Вифлеємський вогонь і передали його міському голові Олександру Симчишину:

"Вже п'ятий рік підтримуємо цю чудову традицію, - розповідає очільник міста. - Після того, як приймаємо Вогонь - роздаємо його церквам різних конфесій і всім, хто вірить у силу цього символу Різдвяно-новорічних свят. Усі, хто забажають, можуть зайти до міської ради і запалити свою свічку - лампадку з Вогнем ми розміщуємо на першому поверсі установи".
В Україну Вогонь прибув 16 грудня.
Благодатний Вогонь — назва вогню у великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього в Єрусалимському Храмі Воскресіння. Церемонія проводиться у Велику суботу спільно грецьким Єрусалимським православним патріархатом та єрусалимським патріархатом Вірменської апостольської церкви. Винесення Благодатного Вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!