Новини

Служба у справах дітей проводить святкові заходи

Напередодні Дня Святого Миколая в Хмельницькій дитячій школі мистецтв провели святкові заходи для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. 135 дітей переглянули виставу, яку для них підготували вихованці мистецького закладу. Після вистави діти отримали солодкі подарунки від міської влади.

А 17 грудня за сприяння міської жіночої ради для дітей вищеназваних категорій проведено заходи у театрі ляльок "Дивень" (участь взяли 30 дітей). Діти переглянули виставу, кожен також отримав солодощі.

В Хмельницькому проживають 123 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У дитячому будинку сімейного типу є 3-є вихованців, у прийомних сім׳ях - 4. Протягом 2019 року під опіку/піклування влаштовано 21 дитину.

Держава здійснює повне забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти-сироти користуються державними пільгами: безкоштовний проїзд у міському транспорті (на підставі єдиного квитка), безкоштовне харчування в школах, першочергове забезпечення підручниками, безоплатне утримання в дошкільних навчальних закладів та відвідання культурно-розважальних заходів, забезпечення безоплатними юридичними послугами, щорічне оздоровлення.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить два прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку.

Відповідно до Комплексної програми "Піклування" в м. Хмельницькому передбачено: надавати грошову допомогу на забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під опікою та піклуванням, шкільною та спортивною формами; надавати грошову допомогу щомісяця дітям названих категорій на кишенькові витрати.

Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, двічі на рік проходять обов'язкове комплексне медичне обстеження.

Особам зазначених категорій, яким виповнюється 18 років, забезпечується виплата одноразової допомоги в розмірі 1810 грн. Так, у 2019 році 15 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали ці кошти.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!