Новини

У 2019 році у Хмельницькому створено 5 острівців безпеки на дорогах міста

Для підвищення безпеки пішоходів та зменшення кількості аварій впродовж 2019 року у Хмельницькому облаштовано 5 острівців безпеки на найжвавіших дорогах міста, а саме: на вулиці Бандери встановили два острівця безпеки, на вулицях Старокостянтинівське шосе, Львівське шосе та Озерній – по одному.

Острівець безпеки — технічний засіб регулювання дорожнього руху на наземних пішохідних переходах, конструктивно виділений над проїзною частиною дороги та призначений як захисний елемент для зупинки пішоходів під час переходу проїзної частини дороги.

«Більшість дорожньо-транспортних пригод у Хмельницькому – це наїзд на пішохода. Трапляються вони в основному на нерегульованих пішохідних переходах, не зважаючи на те, що у таких місцях, крім влаштування острівців безпеки, застосовуються дорожні знаки «Пішохідний перехід» на щитах із світловідбивним склом, встановлено спеціальні світильники, обмежувачі швидкості руху транспорту, нанесено червоно-білу розмітку», - зазначає начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління житлово-комунального господарства Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, минулого року на дорогах обласного центру облаштовано 6 острівців безпеки: 4 на вулиці Свободи і 2 на проспекті Миру.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!