Новини

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відвідає місто Хмельницький

1 грудня 2019 року Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) здійснить пастирський візит до міста Хмельницького. Під час Божественної Літургії у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Зарічанська, 10/3) відбудеться Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації отця Івана Кулика на кафедру єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ.

Початок Божественної Літургії о 12:00.

Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Співсвятителі - владика Василь Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський та владика Діонісій Ляхович, делегат Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, що проживають в Італії.

Нагадаємо, що 11 грудня 2015 року у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець поблагословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Кам’янець-Подільської єпархії з осідком в м. Хмельницькому, виокремивши її з території Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідкові. До призначення єпарха адміністратором цієї єпархії був митрополит Тернопільсько-Зборівский архиєпископ Василій Семенюк.

Згідно з інформацією інформаційного ресурсу Синоду Єпископів УГКЦ, єпархія охоплює Хмельницьку область. Назва єпархії походить від м. Кам’янця-Подільского, однак осідок єпископа розташований в м. Хмельницькому. Єпархія межує із Чернівецькою єпархією на півдні, із Бучацькою єпархією та Тернопільсько-Зборівською архиєпархією на заході, із Луцьким екзархатом на півночі та із Київською архиєпархією на сході. Єпархія розділена на Хмельницький і Кам’янець-Подільський протопресвітерства.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!