Новини

Хмельничани відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада - День Гідності та Свободи, свято, що відзначається щороку в Україні на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Це життєстверджуюча дата для української нації. Вона нагадує нам про роки боротьби за незалежність, демократію та європейські цінності. Це день, який ще раз доводить усьому світові, що велика українська нація готова відстоювати своє право на вільний європейський розвиток.

День Гідності та Свободи народив Героїв Небесної Сотні, Героїв російсько-української війни, людей, які об’єднавшись у своїй любові до України та в боротьбі за кращу долю українського народу, змінили хід історії.

Сотні людей, серед яких керівники міста й області, духовенство, громадськість міста, прийшли з квітами до пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на перехресті вулиць Соборної та Героїв Майдану. Поклали квіти також до меморіальної стели Героям Небесної Сотні та російсько-української війни на майдані Незалежності.

Героїв Небесної Сотні та всіх героїв, полеглих в російсько-українській війні, вшанували хвилиною мовчання.

У кінотеатрі імені Тараса Шевченка відбувся показ фільму «Революція гідності»: Спецпроект 17.

Слава Україні! Слава Героям!

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!