Новини

Хмельничани звертались до влади міста телефоном

Відбулася чергова пряма телефонна лінія “Міська влада відповідає”. Цього разу із хмельничанами спілкувався заступник міського голови Андрій Бондаренко. Впродовж години до посадовця міської влади звернулося троє хмельничан.

Перше звернення стосувалося озеленення новозбудованої вулиці Січових стрільців, що у мікрорайоні Озерна. Одна з жителів мікрорайону просила передбачити у проекті зелені насадження вздовж тротуарних доріжок, що прокладаються.

Андрій Євгенович повідомив, що цю вулицю планують підготувати до здачі наступного року. Пообіцяв розглянути цю пропозицію, направивши звернення в управління капітального будівництва.

Ще один хмельничанин звернувся з проханням прибрати стихійне сміттєзвалище, що утворилося поблизу залізничного переходу на перехресті вулиці Проскурівської і Старокостянтинівського шосе. Це звернення заступник міського голови доручив розглянути керівнику КП «Спецкомунтранс».

Турбували хмельничан і питання будівництва. З низкою проблем звернулися жителі будинку №6/2 а, що на вулиці Озерній. Розповіли, що їхній будинок побудований ще 2016 року, але так і не введений в експлуатацію.

Як куратор будівельної галузі, Андрій Бондаренко відповів, що про цю проблему знає і дав детальні роз’яснення додзвонювачу: «Для того, щоб будинок ввести в експлуатацію, відповідно до закону, забудовник має сплатити пайову участь. Поки цього не зроблено, державно-архітектурна інспекція не може його ввести в експлуатацію. Фінансові можливості забудовника поки що цього зробити не дозволяють. Але закон дає можливість зарахувати як пайову участь мережі водопостачання, які забудовник побудував за межами земельної ділянки. І зараз ми разом із забудовником займаємося цим питанням. Забудовник написав заяву, ми готуємо відповідний проект рішення, який буде внесено на розгляд найближчої сесії міської ради. Одразу після ухвалення рішення забудовник зможе подати декларацію для введення будинку в експлуатацію».

Під час спілкування з журналістами, які традиційно присутні під час проведення прямих телефонних ліній, заступник міського голови відповів на питання стосовно запровадження у місті електронного квитка.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!