Новини

Більше ста п’ятикласників НВК №10 завітали до міської ради з екскурсією

В Хмельницькій міській раді відбулася екскурсія для п’ятикласників навчально-виховного комплексу №10. На початку школярів привітала керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, яка побажала дітям цікавої та пізнавальної екскурсії. Працівник музею історії міста Хмельницького Вікторія Папонова познайомила дітей із історією становлення місцевого самоврядування, очільниками Хмельницького та розвитком рідного міста.

Під час другої частини екскурсії школярі працювали у сесійні залі міської ради. Юлія Сабій розповіла присутнім про процес виборів міського голови та депутатів міської ради, ознайомила зі складом міської ради. Далі діти із свого числа обрали міського очільника, яка призначила секретаря та заступників. Під час спілкування із тимчасово обраним мером п’ятикласників цікавили питання покращення стану доріг, будівництво спортивних майданчиків, підвищення рівня життя та інші. Обговорили також позитивні риси, якими має володіти міський голова, щоб якісно працювати на користь громади міста.

Під час екскурсії Юлія Сергіївна наголосила, що з часом кожен із присутніх дітей може прийти працювати депутатом міської ради чи навіть міським головою Хмельницького, але для цього потрібно сумлінно вчитися та наполегливо працювати над собою.

Від імені міського голови Олександра Симчишина Юлія Сергіївна вручила учням вітальні листівки із побажаннями всього найкращого, які будуть знаходитися в класах юних гостей Хмельницької міської ради та нагадувати про таку незвичну, але цікаву екскурсію.

На завершення школярі обрали наступних візитерів міської ради. Ними стали учні середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №25 ім. І.Огієнка. В подарунок учасники отримали брошуру «Хмельницька міська рада. Проскурівське реальне училище» (з серії «Пам’ятки історії та архітектури міста Хмельницького», автор С. Єсюнін) та зробили спільне фото.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!