Новини

Конструктивно та результативно. Депутати розглянули 91 питання порядку денного під час чергової 34-ї сесії Хмельницької міської ради

Традиційно депутати міської ради розпочали роботу із виконання Державного Гімну та хвилини мовчання за загиблими Героями. Далі обговорили та одностайно підтримали звернення до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо неприйняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу, так званої «формули Штайнмаєра».

Першим питанням порядку денного депутати підтримали зміни до бюджету міста на поточний рік. «Маємо перевиконання дохідної частини за перші три квартали поточного року і це дало можливість збільшити видаткову частину бюджету. Основні видатки направлені на якісне та плавне входження в зиму. Ми направили понад 20 млн грн на підтримку наших комунальних підприємств. Це відповідь на безглузду політику державної влади протягом останніх років стосовно комунальних підприємств. Тому ми змушені виділяти кошти аби наші підприємства розрахувалися за газ і електроенергію після тих змін, які відбулися протягом останнього року», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Наступне важливе рішення – виділення 7 млн грн на придбання земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного підприємства. До кінця року заплановано купити земельну ділянку площею 5,6 га неподалік від діючого полігону твердих побутових відходів. Ця земельна ділянка має відповідне цільове призначення саме під будівництво сміттєпереробного підприємства. На початок лютого наступного року заплановано підписання кредитної і грантової угоди з ЄБРР на залучення коштів у розмірі 15 млн грн підприємству, 5 млн грн гранту на діючий полігон ТПВ.

Приємною та позитивною зміною є підвищення заробітної плати для педагогічних працівників дошкілля та позашкілля. Для цього виділено понад 11 млн грн. Передбачається збільшення заробітньої плати помічникам вихователів та кухарям. Дане рішення є логічним продовженням впровадження нового меню та нового харчування. Вмотивовані кухарі впроваджуватимуть ідеологію правильного харчування в дітей.

Депутати затвердили низку важливих програм. Зокрема, Програму розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту міста Хмельницького на 2019-2023 роки, яка передбачає зменшення кількості малогабаритного транспорту (маршруток) і збільшення великогабаритного та середньогабаритного транспорту, розвиток електротранспорту збільшення кількості саме тролейбусів (до 100 одиниць).

Міські обранці внесли зміни по відшкодуванню по кредитних ставках нашим місцевим виробникам.

«Ми додали фінансовий ресурс і збільшили суму в межах програми на 2019 рік , бо маємо вже 19 підприємств, які отримують відшкодування на залучення кредитів з міського бюджету для створення робочих місць і ввезення обладнання. Ми стимулюємо місцевого виробника і, як наслідок, отримуємо перевиконання бюджету по податку на доходи фізичних осіб і маємо куди спрямовувати ресурс на соціальні об’єкти, інфраструктуру», - наголосив Олександр Сергійович.

Також було ухвалено положення про конкурсний відбір нових бізнес-ідей (стартапів). Міська влада хоче підтримувати не тільки той бізнес, який уже є, але й бізнес, який народжується. Давати підтримку з міського бюджету новим бізнес-ідеям.

Також сьогодні затвердили нову схему екологічної мережі міста і тепер Хмельницький одне з небагатьох міст, яке має таку мережу. Це дуже важливий документ, який, по суті, закріплює велику кількість екологічних зон, які в подальшому будуть неможливими для забудови і будь-яких інших цілей, окрім їх використання лише як зелених зон. Сьогодні було відведено ділянки під п’ять скверів та парків загальною площею 34 га.

Окрім звернення стосовно «формули Штайнмаєра» депутати також підтримали ще два звернення до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України. Одне стосувалося продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні та врегулювання законодавчої бази, Інше - ситуації, яка склалася при нарахуванні пільг та житлових субсидій на житлово-комунальні послуги.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!