Громадське обговорення пропозиції щодо добровільного об’єднання територіальних громад міста Хмельницького та села Давидківці у Хмельницьку міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Хмельницькому

Громадське обговорення проводиться управлінням організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради відповідно до ст.5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та «Порядку проведення громадських обговорень з питань добровільного об᾽єднання територіальних громад», затвердженого рішенням міської ради від 14.12.2018 року №11.

Зміст пропозиції – ініціювати добровільне об᾽єднання територіальних громад міста Хмельницького та села Давидківці Хмельницького району Хмельницької області у Хмельницьку міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Хмельницькому.

Ініціатор пропозиції – Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Створення об᾽єднаної територіальної громади сприятиме розвитку інфраструктури, ефективному функціонуванню закладів для надання соціальних та адміністративних послуг, підтримці підприємництва, покращенню добробуту населення.

У разі створення ОТГ з державного бюджету надходитимуть дотації і субвенції, які витрачатимуться на розвиток ОТГ і фінансування освіти, медицини, соціального захисту, формування спільної інфраструктури.

Окрім фінансування з державного бюджету, перед ОТГ відкриваються можливості залучення грантової допомоги від міжнародних організацій на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів в громадах, зокрема щодо підтримки впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності, аграрного розвитку, малого та середнього бізнесу тощо.

На межі між громадами міста Хмельницького та села Давидківці, за адресою вул. Вінницьке шосе, 18 (площа 91 га), триває робота зі створення Індустріального парку «Хмельницький». Реалізація проекту дасть можливості для стимулювання інвестиційно-інноваційної активності, зміцнення економічного потенціалу та підтримки місцевих виробників, потребуватиме залучення жителів міста Хмельницького та прилеглих населених пунктів, зокрема с. Давидківці.

Громадське обговорення проводиться у формі електронної консультації.

Пропозиції (зауваження) щодо питання, винесеного на громадське обговорення, приймаються до 16 жовтня 2019 року на електронну адресу: [email protected] або на платформі електронної демократії «Е-консультації». Пропозиції (зауваження) подаються із обов᾽язковим зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Результати громадського обговорення будуть оприлюднені до 18 жовтня 2019 року на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради та у газеті «Проскурів».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!