Новини

Хмельницький – найуспішніше екологічне місто

Наше місто здобуло першість у номінації "Найуспішніше екологічне місто" на конкурсі Еко Тріумф. Конкурс проводився вперше у рамках п’ятого екологічного форуму «V Lviv Eco Forum 2019».

Першість у цій номінації не є випадковістю, а результатом щоденної наполегливої праці, адже упродовж 2017-2019 років у місті завершено розробку та підготовлено до затвердження екологічну мережу міста Хмельницького, відведено 17 земельних ділянок під нові парки та сквери загальною площею 101,8 га.

Також з метою збереження природних ландшафтів та розширення території природно-заповідного фонду виготовлено наукове обґрунтування та подано на затвердження 14 об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення загальною площею 10,2 га. Висаджено понад 3500 нових дерев!

І це лише невелика частина того, що робиться в рамках Програми охорони довкілля міста Хмельницького.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!