Новини

До Хмельницької міської ради на екскурсію завітали учні четвертих класів спеціалізованої школи №30

Сьогодні майже 100 учнів четвертих класів спеціалізованої школи І ступеню №30 з поглибленим вивченням іноземних мов відвідали Хмельницьку міську раду. Це була перша екскурсія у новому навчальному році. На початку школярів привітала керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, яка побажала дітям цікавого та пізнавального проведення часу. Під час першої частини екскурсії школярам про становлення та розвиток місцевого самоврядування Хмельницького та про розвиток нашого міста розповіла працівниця музею історії міста Хмельницького Вікторія Папонова.

Після історичної частини екскурсії учні працювали із Юлією Сергіївною в залі засідань міської ради. Керуюча справами ознайомила школярів із структурою міської ради, складом депутатського корпусу . Діти дізналися, що наймолодшим депутатом є Анастасія Вікторівна Ярова, якій 24 роки, а найстаршим – Лев Васильович Бірюк, якому уже 74 роки. Також Юлія Сабій розповіла як працює депутатський пульт та як проходять під час пленарних засідань обговорення важливих для життєдіяльності міста питань.

Далі школярі обирали міського очільника. Вікторія Байдич, якій довірили бути тимчасовим міським головою, зачитала присягу, яку складає новообраний очільник міста під час першої сесії Хмельницької міської ради, та зайняла головне крісло у залі. Потім дівчинка із числа учнів, присутніх на екскурсії, обрала секретаря міської ради та заступників міського голови.

Під час екскурсії Юлія Сергіївна наголосила, що надзвичайно важливо гарно навчатися, мати мету та докладати максимум зусиль для її досягнення, адже з часом кожен із присутніх дітей може прийти працювати депутатом міської ради чи навіть міським головою Хмельницького.

На завершення екскурсії її учасники зробили спільне фото на згадку.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!