Новини

Любов до України єднає нас

Саме таким є гасло співпраці освітян і просвітян міста Хмельницького. Найяскравішим проявом цього є щоденне відвідування Народного Дому «Просвіти», що на вулиці Пилипчука, 49, учнями, педагогами, бібліотекарями навчальних закладів і працівниками ДНЗ вже протягом двадцяти семи років.

Розмаїття заходів допомагають вчителям навчати, а учням вивчати як творилася держава і нація; хто є правдивими Достойниками честі в Україні всіх часів…

А перегляд відеофільмів серіалів «Невідома України» та «Гра долі» сприяє кращому розумінню того, хто ми, які ми і чому ми саме такі…

Допомагають це усвідомити унікальні видання української діаспори, надіслані Хмельницькій «Просвіті» з Німеччини, Канади, США…

Частину їх правління Товариства ухвалило передати Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Завідуюча науково-методичного центру Департаменту Юлія Каліночкіна сказала, що тут багато тем для опрацювання та розкриття в Малій Академії Наук. Теми цікаві й несподівані!

Це підтвердили методисти Олександр Дейнега та Наталія Петрук, переглядаючи часописи «Рідна школа» (Нью-Йорк, США); журнали «Наш світ» (Нью-Йорк, США); альманахи «Гомону України» (Торонто, Канада); історично-наукові та літературні журнали «Пам’ять століть» (Київ).

Потужна співпраця освіти й «Просвіти» - це запорука того, що нові покоління українців й надалі будуть розбудовувати Україну, усвідомлюючи себе УКРАЇНЦЯМИ на всіх світових обширах.

За інформацією Хмельницької міської «Просвіти»

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!