Новини

Просвіти таки багато не буває!

Це засвідчує книжкова виставка, розгорнута в читальні Народного Дому Хмельницької міської «Просвіти».

Різноманітна тематика найновіших видань розкриває ще й дотепер невідомі сторінки української історії. Ось назви деяких: «Енциклопедія Голодомору»; «Нас вбивали, бо ми українці…»; «1933: і чого ви ще живі?»; «Людяність у нелюдяний час. Доброчинці в часи Голодомору»; «Братня» навала» - Війни Росії проти України XII-XXI ст.; «Війна за свідомість» - російські міфи про Україну та її минуле; «Геноциди Сталіна», автор Норман Наймарк, відомий американський історик.

Дуже цікавою є добірка книжок під гаслом: «Про Україну з гонором і гумором. Годі скиглити! Шануймося!», в якій представлені серії: «Великі Українці»; «Московська «благодать»; «Наша земля»; «Війни українських козаків з Росією…».

Особливу увагу привертає меморіал «Українська Муза» - поетична антологія (історична хрестоматія), Київ, 1908.

Видання, представлені на виставці, подарував Хмельницькій міській «Просвіті» відомий подолянин, генерал-полковник Михайло Коваль – одна з його наукових робіт теж є на виставці.

Всі книжки стануть значною допомогою тим, кого цікавить правдива історія нашої держави.

А першими ознайомились з унікальними виданнями гості з Маріуполя та десятикласники колегіуму імені Володимира Козубняка.

За інформацією Хмельницької міської «Просвіти»

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!