Новини

Завершив роботу Форум української молоді діаспори «Хмельницький 2019»

Сьогодні учасники та організатори форуму підбили підсумки та поспілкувалися на підсумковій прес-конференції.

«Хмельницький розвивається та йде вперед. Ми активно залучаємо до цих процесів молодь. І цей захід, де ми розповіли представникам діаспори про наше місто, був надзвичайно корисним, адже учасники будуть в своїх містах розповідати про Хмельницький. Ми хочемо єднання і радо працювали з тими, хто до нас завітав. Ми прагнемо подальшої співпраці», - зазначила під час спілкування керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

В свою чергу голова Світового конгресу української молодіжної організації Дмитро Лєкарцев відзначив високу організацію заходу та наголосив, що завдання, з якими представники діаспори завітали до Хмельницького, виконані майже на 100%.

«Ми знайшли точки спільної діяльності і проговорили шляхи подальшої співпраці. Зокрема, познайомилися із громадською організацією «Земляцтво Хмельниччини» і вже 2 вересня в Києві проведемо робочу зустріч», - підкреслив він.

Також із Агенцією сталого розвитку «АСТАР» підписано меморандум про подальшу співпрацю, де окремим пунктом був розвиток туризму та інфраструктури на річці Дністер.

Протягом декількох днів 40 представників молодіжної діаспори із 20 країн та представники молодіжних організацій із різних регіонів України працювали на дискусійних панелях, мали можливість поспілкуватися із досвідченими спікерами, обмінятися досвідом та контактами. За результатами проведення форуму було підписано ряд меморандумів про подальшу співпрацю.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!