Новини

Хмельничан запрошують на творчу зустріч з Натою Звіададзе, яка є лауреатом більше сорока міжнародних конкурсів

20 серпня о 17.00 у Хмельницькому музе-студії фотомистецтва відбудеться творча зустріч з Наталією Звіададзе (Грузія). Фотограф є авторкою виставки «The Best», яка зараз представлена у виставковій залі музею.

Звіададзе Наталія (Ната) Марківна – член Національної спілки фотохудожників України і член художньої ради Асоціації фотографів Грузії, Excellence Photographer of The International Federation of Photographic Art (ЕFIAP). Улюблені жанри: стріт, натюрморт, «світловий пензель».

Народилася 22 листопада 1968 року в Тбілісі. Закінчила Тбіліський державний університет за фахом квантова радіофізика, але за професією ніколи не працювала. Вирішила здійснити свою мрію і стала дизайнером одягу, чим з успіхом займається й досі.

Фотографією захопилася випадково. Вперше потрапивши в Париж у травні 2015 р., вона познайомилася з французьким фотографом Анною Любешт. Кілька годин вони гуляли вулицями міста, і Анна розповідала про чорно-білу фотографію та фотохудожників, які працювали в Парижі, а потім у затишній паризькій галереї показала слайд-шоу своїх робіт. Після повернення до Тбілісі Ната відчула непереборне бажання фотографувати. Вона умовила Анну Любешт дати їй приватні уроки он-лайн. Анна в той час була викладачем у Вищій школі фотомистецтва Парижа по класу чорно-білої фотографії.

Захоплення фотографією у Нати Звіададзе переросло у спосіб життя. А вислів: «Все, що не потрапило в об’єктив моєї камери, не існує!» - стало новим кредо життя. Фотографії Нати вийшли за межі просто надрукованого кадру, багато її робіт більше схожі на картини і гравюри. Передати через зображення свої емоції і почуття стало для неї головним критерієм у творчості.

І ось, через чотири роки Ната Звіададзе – лауреат більше сорока міжнародних конкурсів. Її роботи експонувалися в Парижі, Трієсті (Італія), Києві, у Рівному, Баку, Тбілісі. Неодноразово брала участь у міжнародних конкурсах як член журі. Отримала високі відзнаки – Європейський фотограф (ЕР) і Excellence FIAP (EFIAP).

Виставка фотографій «The Best» Нати Звіададзе є першою персональною виставкою фотохудожниці. Вперше виставка була представлена в Києві у Бібліотеці імені Володимира Винниченка. В експозиції представлені роботи у різних жанрах і напрямках, багато фотографій мають нагороди на міжнародних конкурсах, а чотири з них належать культурній спадщині Міжнародної Федерації Художньої Фотографії (FIAP).

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!